x

Rehabiliterings- og vandtræningscenter for alle rejser sig

Pressemeddelelse 24. oktober 2011

Første synlige nyskabelse på Egmont Højskolens kommende rehabiliterings- og vandtræningscenter er klar til rejsegilde. Det sker 26. oktober kl. 14.00, hvor skolens nuværende hal er blevet fordoblet med fem nye limtræsbuer. Bag det nye center står Egmont Højskolen og Realdania samt en række andre finansielle parter.

Egmont Højskolen får med det nye center en karakterfuld udvidelse, som kommer til at binde skolens varierede bygninger sammen. Det nye rehabiliteringscenter omfatter rehabiliteringsrum, en multifunktionel hal med stor hæve-sænkescene og en foyer til audiovisuel undervisning.

 

- Hallen indrettes på en sådan måde, at den egner sig til både idrætsformål og kulturelle aktiviteter på en stor scene, der også rummer plads til elever med bevægelseshandicap. Som noget ganske nyt skaber vi en stor hydraulisk scene med indbygget rampe, der sikrer at kørestolsbrugere kan løftes op i varierende højder i forbindelse med sceneoptræden. Samtidig kommer scenen til at gå i kælderen til opbevaring af stole og borde, oplyser Egmont Højskolens forventningsfulde forstander Ole Lauth.

 

Realdania støtter byggeriet med godt 56 mio. kr. Direktør Hans Peter Svendler siger:

- Egmont Højskolen er helt unik med en fantastisk energi og stemning. Det nye vandtræningscenter og den nye multihal bliver fysiske rammer, som vil understøtte alt dette gode indhold. Nogle rammer, som ikke kun giver Egmont Højskolen en ny dimension – rent fysisk. De nye rammer vil naturligt føre ideen videre om, at Egmont Højskolen er et tilbud til alle – uanset fysiske forudsætninger.

 

Svømmehal med vandrutsjebane til kørestolsbrugere
Betonstøbningen til vandtræningstræningscentrets nye svømmehal er også i fuld gang. Her bliver et af de nyskabende elementer en rutsjebane tilgængelig for kørestolsbrugere.

 

- Næsten alle offentlige svømmehaller i Danmark har en vandrutsjebane. Men personer i kørestol er henvist til kun at kigge på, når andre nyder en rutsjetur. Der findes nemlig ingen rutsjebaner med vand i, der kan bruges af kørestolsbrugere, siger Ole Lauth og tilføjer:

- Det indebærer nogle tilgængelighedsmæssige udfordringer – herunder at komme fra kørestolen over på rutsjebanen og at komme fra 'landingspladsen' tilbage i kørestolen uden at skabe kø. Vi har derfor været på studietur til Schweiz for i dialog med producenten at finde den bedste løsning.

Med en ekstra bevilling på 1 mio. kr. fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond er finansieringen af den unikke rutsjebane næsten på plads. Den er derudover støttet af Bevica Fonden, Vanførefonden, Knud Højgaards Fond, Nykredits Fond, Jascha Fonden og Foreningen Plan-Danmark.

Byggeriet forventes at stå færdigt i efteråret 2012.

FAKTA

Egmont Højskolens vandtrænings- og rehabiliteringscenter opføres i et partnerskab med Realdania og består af:

  • Vandtræning med varmtvandsbassin 
  • Multifunktionel hal med bevægelsescenter 
  • Et audiovisuelt undervisningsrum

Bygherrerådgiver: Rambøll Danmarks A/S og Søren Jensen A/S.


Totalrådgiver og arkitekt: Cubo Arkitekter A/S

Teknikerhold: Force 4 Architects, Gruppen for By- og Landskabsplanlægning, og Hundbæk & Henriksen.

 

Projektet er i øvrigt støttet af:
Egmont Højskolen, Egmont Fonden, A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Elsass Fonden, Satspuljen og Odder Kommune.

 

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Egmont Højskolen