x

Schmidt Hammer Lassen Architects vinder konkurrencen om Vendsyssel Teateroplevelseshus

Pressemeddelelse 14. november 2013

Den prestigefyldte konkurrence om at tegne Vendsyssels nye Teateroplevelseshus er vundet af arkitektfirmaet schmidt hammer lassen architects. Der er tale om et spændende projekt, der vil blive en dynamo for kulturlivet i Vendsyssel, og som vil få stor betydning for udviklingen af Hjørring by og bymidte.

Komiteen, der pegede på schmidt hammer lassen architects som vindere, har i sin vurdering af vinderprojektet blandt andet lagt vægt på, at bygningen vil skabe en enestående og fleksibel ramme omkring bylivet og de teater- og koncertoplevelser, som Teateroplevelseshuset skal byde på.

Vinderprojektet indfrir samtidig forventningen om, at Teateroplevelseshuset skal åbne sig mod bymidten og give byen nye opholds- og udfoldelsesmuligheder. Hjørring vil med projektet få et hus, som løfter byens stærke teatertradition og giver byens borgere et sted, som de kan benytte på mange forskellige måder.  

Husets foyer skal tilbyde meget mere end blot ophold omkring forestillingerne. Byens borgere, gæster og publikum kan bevæge sig ubesværet rundt mellem salene, næsten som var det i et forløb af gader og torve. Med sine mange indgange og sammenhængen med Teatertorvet udenfor, bliver det enkelt at passere igennem Teateroplevelseshuset, enten som en smutvej, eller for at stoppe op i huset undervejs. På den måde bliver huset en aktiv og integreret del af byens offentlige liv.

”Med vinderprojektet vil vi kunne give Hjørring bymidte et markant løft, og samtidig skaber vi et fantastisk mødested for kommunens borgere. Teateroplevelseshuset vil sætte Hjørring på landkortet, og jeg er sikker på, at det bliver et hus, som både borgere og erhvervsliv vil blive meget glade for og stolte af” siger Borgmester Arne Boelt, Hjørring Kommune.

”Vi står nu med et vinderprojekt, der meget overbevisende viser, at Teateroplevelseshuset bliver noget ganske enestående. Et åbent og spændende hus, der funktionelt hænger godt sammen og er koblet flot med resten af byen. Vendsyssel Teater får en fantastisk ramme om sine forestillinger, og Hjørring får et samlingssted, der har potentiale til at styrke bymidten og det lokale kulturliv,” siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania. 

”Vendsyssel Teater er rigtig glade for at vi får et hus, som rummer optimale betingelser for traditionelle såvel som eksperimenterende forestillinger, og som tilmed vil være velfungerende som arbejdsplads.

Samtidig har vi lagt stor vægt på, at huset skal have en attraktionsværdi for publikum i alle aldre, uanset om de er teaterinteresserede eller ej.

Det er efter min bedste overbevisning et sådant hus vi får. Med sine helt usædvanlige fleksible løsningsmuligheder, formår vinderprojektet i sjælden grad at tilfredsstille de implicerede parter uden at indgå uholdbare kompromiser,” siger Teaterdirektør Peter Schrøder, Vendsyssel Teater.