x

Interventioner, der skal mindske ensomhed

Rapport

Udgivelsesdato
september 2021

Sideantal
89 sider

Forfatter(e)
DEFACTUM, Region Midtjylland. Julie Christiansen, Claus Løvschall, Lisbeth Mølgaard Laustsen, Anne-Sofie Hargaard, Helle, Terkildsen Maindal og Mathias Lasgaard.

Download

Dette litteraturstudie identificerer, vurderer og sammenfatte den tilgængelige viden om effekten af interventioner, der har til formål at mindske ensomhedsfølelse. Studiet undersøger også hvilke typer af interventioner, der er effektive.

Formålet med dette litteraturstudie er at identificere, vurdere og sammenfatte den tilgængelige viden om effekten af interventioner, der har til formål at mindske ensomhedsfølelse. Studiet skal endvidere undersøge hvilke typer af interventioner, der er effektive i forhold til at mindske ensomhedsfølelse. Litteraturstudiet skal inspirere til nye initiativer og samtidig understøtte beslutningsprocesser og prioritering af aktuelle og kommende indsatser til specifikke målgrupper i Danmark og andre lande.

Studiet henvender sig til en bred målgruppe af parter, der arbejder med mental sundhed og trivsel, der ønsker at mindske ensomhed i.