x

Energiløsninger i bæredygtig byudvikling

Udgivelsesdato
30. januar 2011

Download

Katalog med 48 forsynings- og infrastruktur-teknologier til inspiration eller kvalificering af arbejdet med energieffektivisering og -forsyning i konkrete byudviklingsprojekter.

Udfordringer for fremtidens bæredygtige byudvikling
I fremtiden bliver samfundet mere elektrificeret, efterspørgslen på varme reduceres, energibesparelser er et grundvilkår, og pt. urentable løsninger vil blive rentable. Det giver en række udfordringer for fremtidens bæredygtige byudvikling:

  • Hvordan tilpasser vi energiløsninger for byudvikling til fremtidige ændringer i rammevilkårene?
  • Hvordan bliver forholdet mellem reduktion af energibehovet og optimering af forsyning - vurderet ud fra kontekst og forudsætninger?
  • Hvordan kan lagring af energi indgå i en samlet strategi for forbrug og forsyning?
  • Hvordan tilpasser forbrugsmønstre sig udbuddet af energi?
  • Hvordan skaber man økonomiske og organisatoriske incitamenter, så rationaler udnyttes?
  • Fleksibilitet i dispositioner omkring forsynings- og infrastruktur-teknologier bliver et nøgleord, idet det gælder om ikke at afskære sig fra fremadrettet at kunne (til)vælge andre løsninger end dem, der virker rationelle i dag.

Sammenligning af 48 forsynings- og infrastruktur-teknologier
Inspirationskataloget indeholder en unik oversigt over 48 forskellige forsynings- og infrastrukturteknologier. Det giver mulighed for at sammenligne priser og levetider, positive og negative egenskaber og anvendelsesmuligheder – alene eller i kombination med andre. Inspirationskataloget er derfor et unikt værktøj, som kan inspirere og kvalificere valget af forsynings- og infrastrukturteknologier i fremtidens byudviklingsprojekter.

Læs mere
Læs mere Læs mindre

{{ title }}

{{ description }}