x

Højergård - sønderjysk bygningskultur

Bog

Udgivelsesdato
januar 2020

Sideantal
80 sider

Forfatter(e)
Simon Ostenfeld og Realdania By & Byg

For medlemmer af
Realdania Byg Klubben
75 kr.
(149 kr. for ikke-medlemmer )

Læg i kurv

I efteråret 2019 kunne Realdania By & Byg sætte punktum for en omfattende restaurering af Højergård, der består af tre unikke bygninger: stuehuset fra en af områdets store marskgårde; en villa i storslået tysk hjemstavsstil samt en lade fra 1700-tallet.

I slutningen af 2016 købte Realdania By & Byg hele Højergård, der udgøres af tre unikke bygninger, som tilsammen repræsenterer tre århundreder: stuehuset fra en af områdets store marskgårde, opført i 1823 i traditionel vestslesvigsk byggeskik; en villa i storslået tysk hjemstavsstil, opført i 1906, hvor Højer var på tyske hænder, samt en lade fra 1700-tallet.

Ambitionen har været at restaurere og genbruge så meget som muligt, i det omfang det har kunnet lade sig gøre, og i det omfang det giver mening i forhold til bygningernes nye funktioner. Samtidig er det lykkedes at indrette de tre bygninger til gavn og glæde for byen. Som madlejrskole for skoleklasser fra hele landet og som mødested for lokalbefolkningen sikres der liv og aktivitet i bygningerne året rundt, og der skabes arbejdspladser i byen.

Højergård er et fint eksempel på, hvordan den levende bygningskultur kan fremmes gennem bevaring, forandring og udvikling.

Læs om områdets byggeskikke, restaureringen og kom tæt på tre håndværksmestre.

Bogen er på 80 sider og rigt illustreret.