Koncerthuset i DR Byen

Et bidrag fra Realdania har sikret, at Jean Nouvels oprindelige arkitektoniske og æstetiske intentioner for DR's nye koncertsal i Ørestaden kunne realiseres.

Da det blev besluttet at flytte DR til Ørestaden, opstod der et ønske om at opføre en ny koncertsal samme sted. Koncertsalen skulle bygges ud fra de højeste kvalitetskrav og imødekomme DR's nutidige og fremtidige behov.

Realdania bevilgede 33 mio. kr. for at sikre, at Nouvels oprindelige arkitektoniske og æstetiske intentioner for projektet kunne realiseres. Det betyder, at materialevalget til salens indvendige overflader er blevet opgraderet, at inventaret er udført i Jean Nouvel design, og at der er opført en større og mere rummelig foyer med glastag, samt at der er sikret projektionsbelysning såvel af koncertsalens blå facade som af de indvendige overflader. En belysningseffekt, der får bygningen til at fremstå pulserende, organisk og tiltrækkende hemmelighedsfuld.

Nouvels markante og unikke projekt er et stærkt kort i en ny bølge af større, danske byggeprojekter, der projekteres af en række nyskabende, udenlandske arkitekter. Mange af disse nye projekter har et radikalt og kreativt formsprog, der bringer inspiration og fornyelse og dermed kvalitet til den danske arkitekturdebat og til det byggede miljø i Danmark.

En internationale arkitektkonkurrence blev vundet af den anerkendte franske arkitekt Jean Nouvel.

Den spektakulære koncertsal står med sin 45 meter høje koboltblå kube som et vartegn for den nye DR-by.

Koncertsalens samlede areal er på ca. 26.000 m2 med plads til 1.800 gæster, heraf 225 korpladser. Herudover er der etableret tre andre sale til produktion.

Projektfakta

  • Kort

  • Projekter

Kort

2300 København

{{ title }}

{{ description }}