x

Vært for jagt og selskabelighed 

Tidligere var Lindenborg en kæmpe arbejdsplads i lokalområdet. Slottet har altid været brugt til jagt og selskabelighed, men efter lensgrevindens død i 1999 forsvandt slottets sidste beboer, og med tiden blev slottet mere isoleret. 

Kulturværdier blev bevaret med nænsom restaurering 

Der stod de med et stort hvidt og fornemt bygningsværk, som bare stod tomt. Ønsket var derfor at finde en ny og bæredygtig anvendelse for at bevare kulturværdierne i og omkring slottet. Konkret blev den fredede hovedbygning og det originale møblement nænsomt sat i stand, mens nordfløjen, som ikke er fredet, blev indrettet med værelser til gæsterne. Alt arbejde blev udført med materialer og håndværksmæssige metoder, der passede sig for et historisk bygningsværk. Det nye, der blev tilføjet, har klare referencer til nutidig bygningskultur, så man let kan se, hvad der er nyt, og hvad der er gammelt. Derudover blev der skabt sammenhæng mellem have og bygning, og haven fik tilført en række nye funktioner.

Et eksklusivt hideaway

På Lindenborg har man valgt at bruge sin afsondrede beliggenhed som en fordel. Som en del af kampagnen Fremtidens Herregård satte den nordjyske herregård gang i en ambitiøs restaurering og udvikling af jagtslottet, som nu fungerer som eksklusivt 'hideaway'. Lindenborg er åbnet op for de gæster, som ønsker eksklusive omgivelser, diskretion og at mærke vingesus fra svundne tider. Man har bevaret det originale møblement, for at bibeholde stemningen af at være i et privat hjem. Slottet står derfor stadig som et hjem og en tidslomme, hvilket er et helt bevidst valg, da folk ikke skal føle, at de besøger et hotel men et hjem. 

Fremtidens Herregård - kampagnen

Siden 2008 har vores kampagne Fremtidens Herregård arbejdet for fremsynede initiativer og idéer, der puster nyt liv i herregårdenes historiske bygninger og bidrager til at sikre og udvikle de unikke kulturværdier. 

Med kampagnen har vi  afholdt tre idékonkurrencer, hvor alle herregårdsejere var inviteret til at byde ind. I alt har 36 projekter fået støtte til at gøre den gode idé bedre, og 24 herregårde har fået støtte til at føre den ud i livet.

Fremtidens Herregård