Solnedgangspladsen, Gammel Skagen

Solnedgangspladsen har et spektakulært udsyn mod Vesterhavet og solnedgangen. Men den asfalterede plads yder ikke beliggenheden retfærdighed. Nu skal der derfor være en robust, stiliseret menneskeskabt solnedgangsplads i klitterne.

Gammel Skagen er berømt for sit enestående kulturmiljø med store arkitektoniske og landskabelige værdier, der over tid har udviklet sig til ferieby omkring det oprindelige fiskersamfund, Højen.

Helt ud til kysten ligger Solnedgangspladsen. Ud over en enestående beliggenhed mod den nordvestvendte kyst, havet og horisonten, rummer pladsen ikke i sig selv særlige kvaliteter. Den tilbyder i dag en asfalteret vendeplads med parkering, en kiosk- og toiletbygning og et opholdsområde møbleret med rækker af ordinære borde-bænkesæt.

Solnedgangspladsen skal være samlingspunkt

Projektets formål er at udnytte stedets særegne karakter med placeringen i Gammel Skagen ved havet og i landskabet. Solnedgangspladsen samler allerede mange mennesker i aftentimerne, men kvaliteten af stedet skal hæves, så forholdene forbedres for de mange turister og lokale, der nyder solnedgangene i Gammel Skagen. 

Konkret er målet at renovere, udbygge og opgradere Solnedgangspladsen. Den færdige plads skal kunne rumme forskellige typer af ophold - både sommer og om vinter - og ikke mindst skal den bidrage til at styrke og udvikle Gammel Skagen som kystbysdestination.

Projektet er udvalgt i Stedet Tæller, fordi det viser, hvordan man med simple greb kan sikre en stærk formidling af Skagens kystmiljø.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2014
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2016
  • Støttebeløb
  • 5.050.000 kr.

Kontakt

Karen Skou Projektchef

  • Kort

Kort

Solnedgangen 2, 9990 Skagen

{{ title }}

{{ description }}