Solnedgangspladsen, Gammel Skagen

Solnedgangspladsen har et spektakulært udsyn mod Vesterhavet og solnedgangen. Tidligere lå her en afalteret plads der ikke ydede beliggenheden retfærdighed. Med støtten er der nu skabt en robust, stiliseret solnedgangsplads i klitterne.

Et enestående kulturmiljø

Gammel Skagen er berømt for sit enestående kulturmiljø med store arkitektoniske og landskabelige værdier, der over tid har udviklet sig til ferieby omkring det oprindelige fiskersamfund, Højen.

Helt ud til kysten ligger Solnedgangspladsen. Ud over en enestående beliggenhed mod den nordvestvendte kyst, havet og horisonten, rummede pladsen ikke tidligere kvaliteter. Den var en asfalteret vendeplads med parkering, en kiosk- og toiletbygning og et opholdsområde møbleret med rækker af ordinære borde-bænkesæt.

Solnedgangspladsen som samlingspunkt

Projektets formål har været at udnytte stedets særegne karakter med placeringen i Gammel Skagen ved havet og i landskabet. Solnedgangspladsen samler allerede mange mennesker i aftentimerne, og gennem projektet er kvaliteten af stedet blevet hævet ved en renovering og opgradering af pladsen.

Nu er forholdene forbedret for de mange turister og lokale, der nyder solnedgangene i Gammel Skagen. Den færdige plads rummer forskellige typer af ophold til både sommer og vinter, og har forbedret forholdende for turister som lokale. Derudover er ambitionen, at pladsen skal bidrage til at styrke og udvikle Gammel Skagen som kystbysdestination.

Stærk formidling

Projektet er en del af kampagnen Stedet Tæller, fordi det viser, hvordan man med simple greb kan sikre en stærk formidling af Skagens kystmiljø.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2014
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2015
  • Støttebeløb
  • 5.050.000 kr.

Kontakt

Karen Skou Projektchef

  • Kort

  • Relaterede projekter

Kort

Solnedgangen 2, 9990 Skagen

Relaterede projekter Se alle projekter

Løkken Moleleje

Hasmark Strandpark

Råbjerg Mose

Fanø Bad

{{ title }}

{{ description }}