Vadehavscentret

Vadehavet er et af de vigtigste vådområder i verden og hvert år kommer omkring 12 mio. trækfugle på gennemrejse i området. I 2014 kom vadehavet på UNESCO's liste over verdensnaturarv, og besøgende vil med den forestående udbygning kunne opleve et mere moderne Vadehavscenter.

Realdania støtter udbygningen og moderniseringen af Vadehavscentret ud fra et ønske om at formidle det enestående ved stedet; det, at Vadehavet er et globalt vigtigt vådområde og Vadehavsnaturens helt særlige karakter.

Det eksisterende center skal ombygges i overensstemmelse med landskabets karakter og udstillingsbygningen skal udvides. Hertil kommer et nyt formidlingshus og en ny lade til udvidelse af udstillingen. Endelig skal den eksisterende administrationsbygning og naturskole moderniseres.

Projektfakta

Kontakt

Karen Skou Projektchef

 • Vadehavscentret er i dag et formidlingssted med udstilling, naturskole og mødevirksomhed. Udstillingen omhandler Vadehavets natur og områdets historie.

  Der er udarbejdet et nyt udstillingskoncept, som ligger til grund for Vadehavscentrets udbygningsplaner. Ambitionen med projektet er at øge den formidlingsmæssige kvalitet og skabe fokus på stedets globale betydning og give den besøgende et bedre indblik i trækfuglenes liv og færd. Formidlingen af Vadehavets kvaliteter er afgørende for en vedvarende beskyttelse og hensyntagen til Vadehavets unikke natur. 

   

 • Vadehavscentret er et eksisterende udstillings- og formidlingscenter beliggende ved landsbyen Vester Vedsted på kanten af Vadehavet. Stedet ligger på den jyske vestkyst lidt syd for Ribe.

  Vadehavscentret er en selvejende institution, som drives af Fonden Vadehavscentret. Esbjerg Kommune stiller grund og bygninger til rådighed for Vadehavscentret, der formidler og udstiller Vadehavets natur og historie. Centret driver desuden en naturskole, mødevirksomhed og har små lejligheder til forskere.

  Centret og udstillingen er fra 1992.

 • Kort

 • Nyheder

Kort

Okholmvej 5, Vester Vedsted 6760 Ribe

{{ title }}

{{ description }}