x

Børn og indeklima

Børn og indeklima

Grundlaget for et sundt voksenliv skabes, når man er barn, og børns indeklima er et område der fortjener ekstra meget opmærksomhed. Med indsatsområdet ”Børnenes indeklima” sætter Realdania fokus på indeklimaet de steder, hvor børnene møder indeklimaet i deres dagligdag, dvs. i skoler, daginstitutioner og børneværelser.

Vi ved fra forskellige undersøgelser, at dårligt indeklimaet i hjemmet, institutioner og i skolerne har negativ betydning for børns trivsel og sundhed.

 

Undersøgelser viser, at luftens kvalitet i mange tilfælde er for dårligt på de danske skoler. Vi ved også, at der er en direkte sammenhæng mellem luftens kvalitet og CO2-koncentrationen og børns indlæring.

 

Ifølge Astma-Allergi Danmark har 8-10% af alle danske skolebørn astma, og 80% af de børn lider også af allergi. Det er centralt for os at indsamle viden om, hvorvidt vi gennem et bedre indeklima kan øge sundhed og trivsel blandt børn.

 

”Børnenes indeklima” er derfor et tema, som skal tages alvorligt, og de gode vaner i børneinstitutioner og på børneværelser skal være et område der kontant prioriteres, forbedres og udvikles. Projektleder Lene Wiell Nordberg siger:

 

”Vi mangler vigtig viden om, hvordan indeklimaet er, der hvor vores børn opholder sig mest. Vi skal øge den almindelige viden om konsekvenserne ved et dårligt indeklima, samt hvad vi hver især kan gøre for at forbedre det. Det handler både om, at vi på nogle områder skal ændre vores indeklimaadfærd, og om at vi skal blive bedre til at bygge indeklimavenligt”.

  

Aktuelle ”Børnenes indeklima”-projekter:

Kontakt

Programchef Lennie Clausen
M: lc@realdania.dk
T:  29 69 52 17

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere

Relaterede projekter Se alle projekter

Vis flere

{{ title }}

{{ description }}