x

Besøg Mønsted Kalkgruber

Rundvisning

Dato
07. oktober 2017

Tidspunkt
kl 13.00 — kl 15.30

Adresse
Kalkværksvej 8
7850 Stoholm


Lukket for tilmelding

Se alle arrangementer

Kom med på besøg i verdens største kalkmine, når Realdanias medlemsunivers går under jorden med 15 x 4 medlemmer den 7. oktober 2017. Minen vest for Viborg har over 60 km underjordiske gange, som dog ikke har været brugt til minedrift i mange år. Derimod lever den videre som en populær turistattraktion og er netop genåbnet efter en omfattende istandsættelse af dens anlæg med hjælp fra Realdania. Pladserne tildeles ved lodtrækning.

Realdanias særarrangement i Mønsted Kalkgruber

Mønsted Kalkgrubers anlæg og byggerier blev opført i perioden 1870-1930 under den tidlige industrialisering. Kalkgruben har mellem 50.000 og 60.000 årlige gæster. Realdania har bevilliget knap 13 mio. kr. til istandsættelse og nyindretning af bygninger og anlæg som en del af et omfattende udviklingsprojekt. Med projektet er der bidraget med at bevare en spændende og væsentlig del af vores fælles kulturarv som et aktiv i vores samtid, så det ikke får lov at blive nedslidt og glemt.

Deltagerne bydes velkommen af Per Vegger, leder af Mønsted Kalkgruber, som fortæller historien om Mønsted Kalkgruber og om hvad der sker på stedet i dag. Derefter holder arkitekt Jens Baumann et oplæg om projektet med at restaurere og nyindrette Mønsted Kalkgruber. Efterfølgende får deltagerne en guidet tur i minen. Til slut inviteres der på kaffe og kage i café Grotten.

Læs mere om projektet

Adresse
Mønsted Kalkgruber, Kalkværksvej 8, 7850 Stoholm

Tid
Lørdag den 7. oktober 2017, kl. 13.00 - 15.30

Program
Kl. 13.00: Velkomst v. Tim Jensen på vegne af Realdania.

Kl. 13.10: Velkomst og oplæg v. Per Vegger, leder af Mønsted Kalkgruber.

Kl. 13.30
: Oplæg v. arkitekt Jens Baumann.

Kl. 13.50: Guidet tur i Mønsted Kalkgruber.

Kl. 14.50: Forplejning og spørgsmål.

Kl. 15.30 Tak for i dag.

Konkurrencebetingelser

Pladserne ved vores arrangementer fordeles ved lodtrækning. Deltagelse i lodtrækningen skal ske senest den 17. september, hvorefter vinderne får direkte besked tirsdag den 19. september.

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania eller melder dig ind inden 17. september. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer.

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind