x

Nyborg Slot - Det betaler sig at bruge kulturarven

Kom til Realdania To Go som denne gang finder sted på Nyborg Slot. Hør mere om hvordan kommune, museum og erhvervsliv arbejder strategisk med kulturarven og de mange muligheder, som revitaliseringen af slottet åbner for.

Arrangementet er afholdt

Dato
29. november 2016

Tidspunkt
kl. 16.00 — kl. 18.30

Adresse
Korsbrødregården
Korsbrødregade 2
5800 Nyborg

Adgang for alle

Se alle arrangementer
Nyborg Slot - Det betaler sig at bruge kulturarven

Nyborg Slot står overfor en omfattende restaurering og udbygning med et udstillings- og oplevelsescenter, som vil genoplive kulturarvsmonumentets storhed og synliggøre historien om slottets betydning i middelalderen.

Restaureringen og revitaliseringen af slottet og det tilhørende kulturmiljø bliver en vigtig del af fortællingen om og brandingen af Nyborg som Danmarks Riges Hjerte.


Investeringen i Nyborg Slot vil udover at synliggøre historien også medvirke til at styrke identitet og give boligejere, kommuner, erhvervsliv og turismeaktører mange muligheder for at få udbytte af kulturarvens potentialer.

Det viser Realdanias analyse ”Værdien af bygningsarven”, som opgør bygningsarvens værdi i kroner og ører. Analysen viser blandt andet, at hvis et hus er bevaringsværdigt, eller ligger i et område med bevaringsværdige boliger og bygninger, så stiger salgsprisen markant. 

Hvis du vil høre mere om, hvordan kommunen, kulturinstitutionen og erhvervslivet arbejder strategisk med kulturarvsmonumentet Nyborg Slot og tilhørende kulturmiljø – så meld dig til Realdania To Go arrangementet på Nyborg Slot tirsdag den 29. november kl. 15.00-17.30.

Arrangementet byder på oplæg, oplevelser og en mindre byvandring gennem Nyborg By og på Nyborg Slot.

Tre eksperter fra Danmarks Riges Hjerte giver deres bud på, hvordan kulturarven bliver en driver for byudviklingen, erhvervslivet og turismen. 

Det begynder med kulturarven

Ved Erland Porsmose, historiker og museumsdirektør for Østfyns Museer. 
Erland Porsmose fortæller, hvordan man på Østfyns Museer arbejder med kulturarven som dynamo for en byudvikling med et stærkt lokalt ejerskab.

Kulturarv som strategi

Ved Kenneth Muhs, borgmester, Nyborg Kommune. 
Nyborg Kommune har sat fokus på byens kulturarv med Nyborg Slot i centrum for en Kulturarvsmasterplan – en langsigtet forvaltnings- og udviklingsplan for Nyborgs bymidte. 

Kongens Fadebur

Ved Allan Poulsen, Ørbæk Bryggeri og medlem af fødevarenetværket Kongens Fadebur. 
Fødevarenetværket Kongens Fadebur forløser historien om Nyborg Slot gennem produktudvikling events, turisme og afsætning. Hvorfor betaler det sig som erhvervsdrivende at skrive sig ind i den historie?

Hent programmet som pdf