x

Danskerne bliver ældre – hvad gør boligmarkedet? (Aarhus)

80.000 danskere overvejer at flytte i seniorbofællesskab inden for de næste fem år. Den 27. september kan du blive klogere på senior-bofællesskaber som arkitektur, fællesskab og forretningsmodel, når vi inviterer til fagligt gå hjem-møde i Aarhus.

Arrangementet er afholdt

Dato
27. september 2017

Tidspunkt
kl. 01.00 — kl. 01.00

Adresse
Arkitektskolen Aarhus
Nørreport 20
Aarhus C

Adgang for alle

Se alle arrangementer
Danskerne bliver ældre – hvad gør boligmarkedet? (Aarhus)

Hvilke krav stiller de kommende generationer af aktive, unge ældre til deres bolig og til boligmarkedet? Hvordan ser fremtidens seniorfællesskaber ud? Og hvordan bliver det en god forretning at bygge seniorbofællesskaber? Det kan du blive klogere på d. 27. september, når vi inviterer til fagligt gå hjem-møde i Aarhus.

Hvem er arrangementet for?

Mødet henvender sig til investorer, ejendomsudviklere, arkitekter, rådgivere og andre af boligmarkedets professionelle aktører. Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding er nødvendig. Det er gratis at deltage. 

Foreløbigt program

15.30 Boformer og livskvalitet hos ældre

Per Schulze, programchef i Realdania, introducerer til Realdanias arbejde med seniorbofællesskaber. 

15.40 Udbud, efterspørgsel og nye samarbejdsmodeller 

Projektleder Gustav Brade fra Realdania præsenterer de data og indsigter, som Realdanias indsats bygger på.  

16.00 To bud på fremtidens seniorbofællesskaber

  • De første skitser til et nyt seniorbofællesskab i Valby
    Arkitekt Claus Smed Søndergaard fra Mangor & Nagel og udvikler Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen præsenterer skitseprojektet for et kommende seniorbofællesskab på Grønttorvet i Valby. 

  • De første skitser til et nyt seniorbofællesskab i Køge Kyst
    Arkitekt Jan Albrechtsen fra Vandkunsten og projektudviklingsdirektør Mia Manghezi fra PensionDanmark præsenterer skitseprojektet for et kommende seniorbofællesskab i Køge Kyst.

17.00 Spørgsmål og fælles drøftelse 

17.15 Tak for i dag

 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Du tilmelder dig øverst på siden. 

Vores arbejde med seniorbofællesskaber

Flere end 80.000 ældre overvejer at flytte i seniorbofællesskaber, viser tal fra SFI. Samtidig er der blot 7.000 boliger i de nuværende seniorbofællesskaber, og der står 8.400 på venteliste. Der er altså stor efterspørgsel på boliger i seniorbofællesskaber allerede i dag, og vi bliver kun flere ældre i fremtiden - om 25 år vil hver tredje være over 60 år. Samtidig ved vi, at ældre, der bor sammen med andre, føler sig mindre ensomme og oplever højere livskvalitet.
I samarbejde med både den private og almene boligsektor vil vi i Realdania udvikle nye gode modeller for seniorbofællesskaber og dermed kickstarte byggeriet. Vi har netop indgået de første partnerskaber med PKA, FB Gruppen, PFA Pension, PensionDanmark og Himmerland Boligforening om at udvikle nye seniorbofællesskaber i Køge, Valby, Aalborg og Horsens. I alle de partnerskaber, vi går ind i, stiller vi som krav, at der skal bygges boliger, som kan betales på en folkepension. 

Læs mere om vores arbejde:

Rum og fællesskaber for ældre