x

Gudfrygtige enker i barokke omgivelser

Ved Baronesse Christine Harboes død blev den senbarokke bygning i Stormgade 14 i København omdannet til kloster og fribolig for "13 fattige og gudfrygtige enker.” Det Harboeske Enkefruekloster huser stadig den 270 år gamle stiftelse – i dag skal man blot være enlig kvinde for at komme i betragtning som beboer. Den 21. februar kan du besøge klosteret og høre om det godt 300 år gamle hus. Vi udlodder 25 x 2 billetter, og pladserne tildeles ved lodtrækning.

Arrangementet er afholdt

Dato
21. februar 2018

Tidspunkt
kl. 01.00 — kl. 01.00

Adresse
Stormgade 14E
1470 København K

Lukket for tilmelding

Se alle arrangementer
Gudfrygtige enker i barokke omgivelser

Realdanias særarrangement i Det Harboeske Enkefruekloster

Den oprindelige ejendom blev tegnet af landdrost Simon de Pethum i 1663, men er siden blevet bygget til og om flere gange. Ejendommen huser fortsat den stiftelse for enkefruer, som blev grundlagt for 270 år siden. Meget har ændret sig siden, men funktionen som enkefruekloster er med en del modifikationer opretholdt til den dag i dag. Beboerne i Stormgade 14 behøver ikke længere at være "trængende og gudfrygtige", men den imposante bygning er stadig hjem for en række enlige kvindeskæbner.

Læs mere om projektet

Adresse
Stormgade 14E, 1470 København K

Tid
Onsdag den 21. februar 2018, kl. 14.30 - 16.00 

Program
Kl. 14.30: Velkomst i gården ved Realdania By og Byg.

Kl. 14.35: Vi går op på loftet, hvor arkitekt Per Troelsen indleder sin fortælling om huset og restaureringen.

Kl. 15.00: Vi deler os i to hold. Hold 1 besøger en stor og en lille lejlighed samt gæsteværelset sammen med arkitekt Per Troelsen, mens hold 2 går i festsalen med arkitekt Jens Baumann. Efterfølgende bytter de to hold.

Kl. 16.00: Arrangementet slutter.

Konkurrencebetingelser

Pladserne ved vores arrangementer fordeles ved lodtrækning. Deltagelse i lodtrækningen skal ske senest den 4. februar, hvorefter vinderne får direkte besked mandag den 5. februar.

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania eller melder dig ind inden den 4. februar. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer.

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind