x

Oplev det liv, der blev levet af de fattigste

Den 17. juni får 120 medlemmer chancen for at besøge Danmarks Forsorgsmuseum, som er blevet gjort tilgængeligt for handicappede og dårligt gående. Museet huser udstillinger, der bringer næsten glemte historier om danskerne frem i lyset. Det er nemlig historier om det liv fattige, gamle og forældreløse børn levede på fattiggårde, forsorgshjem, og børnehjem. Pladserne tildeles ved lodtrækning.

Arrangementet er afholdt

Tidspunkt
1. januar 0001 kl. 01.00 - 01.00

Adresse
Grubbemøllevej 13
5700 Svendborg

Lukket for tilmelding

Se alle arrangementer
Oplev det liv, der blev levet af de fattigste

Realdanias særarrangement på Forsorgsmuseet

I Svendborg ligger Europas første museum, der fortæller om det liv, der blev levet af de fattigste på børnehjem, arbejdsanstalter og fattiggårde primært fra 1800-tallet og frem. Det er de hjemløses og de forældreløses vilkår, udsat for skiftende ideologier og syn på ’de fattige’, der fortælles om på museet.


Adresse
Grubbemøllevej 13, 5700 Svendborg

Tid
Søndag den 17. juni 2018 kl. 10.00 - 12.00 og kl. 14.00 - 16.00

Program 
Hold 1:
Kl. 10.00: Velkomst v. projektleder Anne Helmer fra Realdania, der kort fortæller om Realdania som forening og medlemsaktiviteterne.

Kl. 10.10: Fælles introduktion til Svendborg Museum og Forsorgsmuseet ved museumschef Esben Hedegaard og formidlingschef Sarah Smed, der fortæller om museet før og nu og om renoveringen af bygningen og 'Fristedet Fattiggårdens Have'.

Kl. 10.30: Gruppes deles i to hold. Det ene hold får rundvisning i huset, imens det andet hold får rundvisning i haven. Efterfølgende bytter de to hold.

Kl. 11.30: Der serveres kaffe og kage.

Kl. 12.00: Tak for i dag.

Hold 2:
Kl. 14.00: Velkomst v. projektleder Anne Helmer fra Realdania, der kort fortæller om Realdania som forening og medlemsaktiviteterne.

Kl. 14.10: Fælles introduktion til Svendborg Museum og Forsorgsmuseet ved museumschef Esben Hedegaard og formidlingschef Sara Smed, der fortæller om museet før og nu og om renoveringen af bygningen og 'Fristedet Fattiggårdens Have'.

Kl. 14.30: Gruppes deles i to hold. Det ene hold får rundvisning i huset, imens det andet hold får rundvisning i haven. Efterfølgende bytter de to hold.

Kl. 15.30: Der serveres kaffe og kage.

Kl. 16.00: Tak for i dag.

Konkurrencebetingelser

Pladserne ved vores arrangementer fordeles ved lodtrækning. Deltagelse i lodtrækningen skal ske senest den 11. juni, hvorefter vinderne får direkte besked onsdag den 13. juni.

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania eller melder dig ind inden den 11. juni. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer.

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind