Brød, bælgfrugter og fremtidens smag
Kom med, når Claus Meyer sætter fokus på korn, bælgfrugter, fællesskab og fermentering.
Mad
Dato
7. september 2025
Adresse
Ungdomskulturhuset Remisen
Gilleleje Stationsvej 10A
3250 Gilleleje

Kom med, når Claus Meyer inviterer til en masterclass fuld af duft, smag og begejstring for det gode brød og lærke bælgfrugter. Med sin karakteristiske indlevelse tager han os med ind i surdejsbrødets verden – fra det levende bagværk til de dybere kvaliteter, der gør et brød mere end bare en fødevare. Glæd dig til en inspirerende introduktion til surdejen, der næsten med garanti får dig til at finde melposen frem og trække ærmerne op, så snart du er hjemme igen.
Men det stopper ikke ved brødet. Claus åbner også for de større spørgsmål: Hvad skal vi egentlig spise i fremtiden? Med bælgfrugternes potentiale som omdrejningspunkt stiller han skarpt på planterigets mange muligheder for at bidrage til en velsmagende hverdag, alt imens vi styrker både vores egen og planetens sundhed. Det bliver en sanselige og lærerige samtale, når vi sammen udforsker, smager og tænker over fremtidens mad – i godt selskab. Arrangementet er for alle: brødelskere, fermenteringsnørder og dem, der er nysgerrige på, hvad vi skal leve af i morgen. Der vil blive serveret smagsprøver af Claus’ bælgfrugtsuppe med et godt stykke brød til.
Medbring: 1-liter målebæger, ske, sylte-/patentglas eller condibøtte.
Ungdomskulturhuset Remisen
For mere end 100 år siden blev Gilleleje Remise bygget til at huse de lokomotiver, der kørte på Gribskovbanen. Nu er remisen sat i stand og indrettet til et ungdomskulturhus. Under Festival for Fællesskab slår Claus Meyer et smut forbi. Kom og vær med.