x

Danmarks Forsorgsmuseum - 25 pct. rabat på entré

Detaljer

Rabat
Realdanias medlemmer og én medfølgende gæst får 25% rabat på entré.

Adresse
Grubbemøllevej 13, 5700 Svendborg

Få rabatten Se alle rabatter

Besøg Forsorgsmuseet i Svendborg og oplev Europas første museum, der fortæller om det liv, der blev levet af de fattige.

Medlemsfordele

Som medlem af Realdania kan du og én medfølgende gæst få 25 pct. rabat på entré til Danmarks Forsorgsmuseum.

Beskrivelse

Når du går gennem portene til Danmarks Forsorgsmuseum, omkranses du af mure og pigtråde, og en følelse af indespærring, tab og tvang vil krybe ind under huden på dig. Helt tilbage i 1872 åbnede fattiggården, som det dengang hed, og i den tid kom ”gæsterne” ikke frivilligt. De blev anbragt der, fordi de ikke kunne klare sig selv, eller man mente, at de trængte til at blive genopdraget. I dag huser stedet en række udstillinger, som fortæller sørgmodige historier om de fattige, gamle og forældreløse børn, der tilbragte deres liv på forsorgshjem, arbejdsanstalter, fattiggårde og børnehjem.

 

I dag er hele museet med støtte fra blandt andet Realdania blevet gjort tilgængeligt for handicappede og dårligt gående med handicaplifte, toiletter, automatiske døråbnere, belægninger, ramper og belysning.

 

Læs mere om projektet

 

Fakta

Danmarks Forsorgsmuseum, Grubbemøllevej 13, 5700 Svendborg, tlf. 62210261, e-mail info@svendborgmuseum.dk. Læs mere på www.svendborgmuseum.dk/forsorgsmuseet.