x

Collective Impact webinar

Video

Dato
07. september 2023

Længde
1 time 45 min.

Den 7. september 2023 satte vi Kolding og Esbjerg Kommune i stævne for at dele deres erfaringer med at tackle vilde problemer med afsæt collective impact-tilgangen. Webinaret indledes med en introduktion til collective impact ved Realdania og afsluttes med en fælles samtale om de tværgående læringer og erfaringer.

Otte års erfaringer med collective impact i Danmark – hvad har vi lært? 

Med Mette Margrethe Elf, projektchef i Realdania 

Case 1: Social inklusion - Troldhedestien, Kolding 

Hvordan skaber man rammen om social inklusion, som reelt er et ligeværdigt møde mellem mennesker på tværs af baggrund og funktionsevner? I Kolding kommune gik man nye veje i udviklingen af socialt inkluderende mødesteder ude i naturen langs den såkaldte Troldhedesti. I dag er det eksemplet på, hvordan collective impact-arbejdsformen bidrog til at bygge bro mellem lokalbefolkningen, organisationer, forvaltninger og fagligheder for at fremme social inklusion med afsæt i den bynære natur.

Med Jakob Weber, chef for miljø og grøn omstilling i Kolding Kommune og Mads Kyed, tidligere projektleder i Kolding Kommune

Case 2: Social mobilitet - MedVind i Østerbyen

Til trods for massive sociale og børne- og ungefaglige indsatser over flere år var man ikke lykkedes med at skabe social mobilitet blandt børn og unge i Østerbyen, en bydel i Danmarks femtestørste by, Esbjerg. En fælles erkendelse af, at der skulle gøres noget radikalt anderledes, har samlet en stor (+50) og bred kreds af aktører som repræsenterer stort set hele barnets livsverden om en fælles målsætning; at alle børn og unge i Østerbyen finder vej gennem uddannelse og ind i beskæftigelse. 

Med Claus Julius, backboneleder, og Ulla Visbech, kulturchef i Esbjerg Kommune

Fælles panel: Hvad har vi lært på tværs af kommunerne? Hvilke centrale erfaringer og gode råd giver vi videre? 

Facilitator: Anna Mollerup, vicedirektør i SUS – Socialt Udviklingscenter