x

Isfjordscenter i hovedudstilling på Biennalen

Nyhed

24. maj 2018

Den danske arkitekt Dorte Mandrup og det kommende Isfjordscenter på Grønlands vestkyst er udvalgt til hovedudstillingen på Den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig. To andre Realdania-støttede projekter kan ses i den danske pavillon på Biennalen. Udstillingen åbner for offentligheden den 26. maj.

Arkitekturbiennalen i Venedig er verdens største arkitekturbegivenhed, og på årets udstilling vil Dorte Mandrup give de besøgende en oplevelse af den rå grønlandske natur, som Isfjordscentret skal opføres i over de kommende år. Formidlingscentret ved den UNESCO-beskyttede Isfjord bliver finansieret og opført af et partnerskab mellem Grønlands Selvstyre, Avannaata Kommunia og Realdania – og med støtte fra Nordea-fonden til formidlingen. 

Med Biennalens invitation til at udstille på hovedudstillingen modtager Dorte Mandrup en af de største anerkendelser, som arkitekter kan modtage. At det netop er Isfjordscenteret, der skal udstilles, har stor betydning for Dorte Mandrup selv:

”Isfjordscentret i Grønland har en særlig plads i mit hjerte – det er et ’once-in-a-lifetime’-projekt for os at tegne. Man skal have en vis ydmyghed over for, at man sætter en bygning i en så storslået natur, der skal formidle noget så vigtigt som klimaforandringer,” siger Dorte Mandrup. 

Udstillingen på Biennalen skal ud over at vise Isfjordscentret også formidle arkitektens fascination af den grønlandske natur videre til de besøgende gennem blandt andet en stor lys- og lydinstallation. Realdania har også støttet udstillingen i Venedig, og adm. direktør i Realdania Jesper Nygård siger:

”Dorte Mandrup har udformet en bygning, der lægger sig naturligt og smukt i det helt særlige og beskyttede landskab, den skal fungere i. Det er enkelt og samtidig helt enestående. Vi håber, at det færdige besøgscenter vil få hele verdens bevågenhed. At det vil blive brugt af de lokale og samtidig blive samlingspunkt for både forskning og klimadebat.”

Også det Realdania-støttede Nyt Svinkløv Badehotel og nyåbnede BLOX kan ses på Biennalen. De er en del af udstillingen i den danske pavillon, hvor en række forskellige projekter stiller skarpt på innovation og samarbejde med hvert sit udgangspunkt. Netop innovation og netværk er en central vision for indholdet i BLOX med bl.a. Dansk Arkitektur Center og innovationsnetværket BLOXHUB for virksomheder og forskere, der arbejder med bæredygtig byudvikling. 

I den danske pavillon kan ud over en filminstallation om BLOX ses følgende fire projekter: Nyt Svinkløv Badehotel af Praksis Arkitekter, Virgin Hyperloop One af BIG, Material Based Method K2 af CITA og Albertslund Syd af Vandkunsten.

Læs mere om udstillingen i den danske pavillon.

La Biennale di Venezia er åben for offentligheden fra den 26. maj og frem til den 25. november.

I denne video kan du se, hvordan Isfjordscentret kommer til at se ud, når det står færdig: