x

Prisfejring - Europa Nostra kulturarvspris for Realdania By & Bygs restaurering af bygningsarv i Grønland

Pressemeddelelse

21. september 2018

Realdania By & Byg blev i foråret tildelt den prestigefyldte Europa Nostra kulturarvspris – for restaureringen af to historiske bygninger fra 1700-tallet i Ilimanaq, Grønland: Missionæren Poul Egedes hus og et pakhus. Det markeres nu ved en fejring i Det Grønlandske Hus i København, hvor repræsentanter fra Grønland og projektets samarbejdspartnere vil fortælle om det prisbelønnede restaureringsarbejde.

test
Ved fejringen vil den fem kilo tunge hæderspris blive fremvist. Herefter rejser bronzeplaketten videre til Ilimanaq i Grønland, hvor den skal finde sin rette, synlige plads på Poul Egedes hus. 

Kulturarv skaber udvikling

”Vi er glade for, men også ydmyge over tildelingen af den fornemme pris. Jeg ser frem til at sige tak til Europa Nostra og ikke mindst tak til vores samarbejdspartnere i Grønland,” siger adm. direktør Peter Cederfeld, Realdania By & Byg.


24. september: Prisfejring - Europa Nostra Prisen 2018

Ved prisfejringen er der deltagelse og taler af:Erik Vind, formand for Europa Nostra Danmark, som taler om arbejdet med synliggørelsen af kulturarven i Europa og Danmark. Daniel Thorleifsen, direktør for Grønland Nationalmuseum & Arkiv taler om den grønlandske bygningsarv. Restaureringsarkitekt Noah Boe-Whitehorn partner i Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter fortæller om gennemførelse af arbejdet med restaureringen af bygningen under vanskelige klimatiske forhold

Kontakt

Frants Frandsen, projektleder, Realdania By & Byg tlf. 2965 5273
Erik Vind, formand Europa Nostra Danmark tlf. 2091 7202