x

Dansker, kend dine Verdensmål: Connie Hedegaard og Katherine Richardson er utålmodige i ny podcast

Nyhed 4. juni 2021

Danskerne skal kende Verdensmålene og handle på dem. Det er formålet i et storstilet projekt, der i første omgang kommer ud i landet via danskernes ører i en ny podcastserie. Her stiller værterne Connie Hedegaard og Katherine Richardson spørgsmålet: Hvordan når vi Verdensmålene i tide?

Danmark er verdensmester i grønne løsninger og Verdensmål, lyder det tit. Men på flere områder har vi faktisk nogle ret pinlige rekorder. 

I en ny podcastserie, De utålmodige, har tidligere klimaminister og EU-kommissær Connie Hedegaard og professor og FN-ekspert Kathrine Richardson sat sig for at finde ud af, hvordan vi når Verdensmålene i tide. Igennem fem programmer leder de to utålmodige værter sammen med prominente gæster efter svarene på, hvorfor vi ikke rykker ud over stepperne herhjemme, når klodens alarmklokker blinker rødt, og vi allerede ved, hvad der skal til? 

Fra kendskab til handling

De utålmodige er første aktivitet i projektet Dansker, kend dine Verdensmål, som har til formål at tage danskernes store kendskab til Verdensmålene videre til handling. Igennem 2021 vil borgere, erhvervslivet og landets beslutningstagere udover podcasten kunne finde projektet på Folkemødet og blive mødt af events og challenges, artikler og undervisningsmaterialer. Alt sammen for at sikre, at der kommer skub i den handling, der er brug for, hvis vi skal nå i mål på de ni år, der er tilbage inden Verdensmålenes deadline. 

76 procent af danskerne kender allerede Verdensmålene. Det er muligvis det højeste kendskab på globalt plan. Det er et unikt udgangspunkt for at rykke til next level.

Thomas Ravn-Pedersen direktør i Verdens Bedste Nyheder


”76 procent af danskerne kender allerede Verdensmålene. Det er muligvis det højeste kendskab på globalt plan. Det er et unikt udgangspunkt for at rykke til next level, hvor vi alle sammen ved, hvad vi skal gøre,” siger Thomas Ravn-Pedersen, der er direktør i Verdens Bedste Nyheder.  

Dansker, kend dine Verdensmål er støttet af Lundbeckfonden, Industriens Fond, Nordea-fonden, foreningen Realdania og Spar Nord Fonden. Verdens Bedste Nyheder står for at udvikle og føre de forskellige aktiviteter i projektet ud til danskerne. 

Lyt til podcasten på alle podcastkanaler og på Verdens Bedste Nyheders hjemmeside. 

Podcast - De Utålmodige (verdensbedstenyheder.dk)