x

Realea holder åbent hus i J.F. Willumsens ateliervilla

Pressemeddelelse 1. september 2008

Oplev billedhugger, maler og arkitekt J.F. Willumsens detaljerige ateliervilla, når Realea og J.F. Willumsens Museum i samarbejde åbner dørene til en weekend med Willumsen. Se huset og kunstnerens egne skitser, tegninger og planer for den unikke villa, der normalt ikke er åben for offentligheden.

 

Lørdag og søndag d. 13. og 14. september 2008, begge dage kl. 12-17

Strandagervej 28, 2900 Hellerup

Alle interesserede er velkomne, gratis adgang

Ateliervillaen i Hellerup er en arkitektonisk perle og et enestående, kunstnerisk udtryk for det opbrud og den fornyelse, der fandt sted indenfor billedkunst og arkitektur omkring 1900. J.F. Willumsen tegnede og opførte i 1907 den farverige og labyrintiske bygning som atelier og bolig til sig selv og sin hustru, billedhugger Edith Willumsen.

"Willumsen er en ener i dansk kunst. Det er hans villa også, og den kan betragtes som et af hans hovedværker. Villaen er en sublim kombination af skulptur og arkitektur, hvis lige ikke findes andre steder i landet. Vi er derfor glade for at kunne åbne villaen og sammen med J.F. Willumsens Museum præsentere nogle af de tanker, Willumsen gjorde sig om ejendommen", udtaler adm. direktør i Realea, Peter Cederfeld.        

I villaens store atelier bliver der den 13.-14. september vist kopier af nogle af de mange tegninger og skitser, J.F. Willumsen udførte i forbindelse med opførelsen og udsmykningen af villaen. 

"Som kunstner var Willumsen både visionær, fantasifuld og uhyre grundig i sit arbejde med de forskellige motiver og materialer. Det fremgår også af de udstillede tegninger og skitser, hvor man kan følge hans tanker og idéer bag villaens endelige udformning", fortæller museumsdirektør på J.F. Willumsen Museum, Annette Johansen.

J.F. Willumsen inviterede i 1910 og 1913 selv til udstillinger til sin ateliervilla. Nu åbner Realea atter dørene og inviterer offentligheden indenfor i den banebrydende kunstners lyserøde villa i Hellerup. 

For yderligere oplysninger kontakt:
Administrerende direktør Peter Cederfeld, Realea. Tlf: 70 11 06 06 / pc@re.dk

Museumsdirektør Annette Johansen, J.F. Willumsens Museum. Tlf: 47 31 07 73 / annjo@frederikssund.dk

FAKTA         

  • Ateliervillaen blev tegnet i 1907 af J.F. Willumsen, fredet i 1982 og nænsomt restaureret i 2002.
  • Dørene åbnes den 13. og 14. september i forbindelse med et lejerskifte.
  • Willumsens værker omfatter bl.a. maleriet "Bjergbestigersken", "Den Fri Udstillingsbygning" ved Oslo Plads på Østerbro og "Det store relief", som kan ses på J.F. Willumsens Museum i Frederikssund.

Læs mere om J. F. Willumsens ateliervilla