x

BLOXHUB inviterer til startup-forløb for BuildTech-virksomheder

Pressemeddelelse 3. maj 2016

Nye tekniske løsninger påvirker i stor stil den måde, vi bygger, designer og indretter vores byer og boliger på. Foreningen BLOXHUB, der arbejder for at gøre bæredygtig byudvikling til et vækstmarked for danske virksomheder, skyder nu et ambitiøst startup-forløb i gang, der skal hjælpe lovende BuildTech-virksomheder med at accelerere deres forretning mod international vækst.

Startup-forløbet er målrettet virksomheder, der arbejder med såkaldt BuildTech-produkter, hvor digitaliseringsteknologi indgår som en central del. Det kan for eksempel være intelligente byggematerialer, som sender besked, når de skal renoveres; sensorer, som registrerer boligens luftfugtighed og interagerer med resten af boligen om at give bedre indeklima; eller en app, der gør det muligt for en husstand at følge deres energiforbrug sammenlignet end andre sammenlignelige husstande.

Ansøgningsfrist den 30. maj

Virksomheder, der er interesserede at deltage i start-up-forløbet BuildTech, kan læse mere på www.bloxhub.org/what/accelerator. Rainmaking Innovation er operatør på forløbet. De har solid og global erfaring med startups og har kørt 34 accelerationsprogrammer herhjemme og i udlandet. Deadline for at indsende ansøgning er 30. maj.

Ud af de indsendte ansøgninger vil der blive udvalgt fem danske startups, der skal deltage i BuildTech-programmet. De valgte virksomheder vil bl.a. få adgang til følgende:

  • 100.000 kr. i støtte til startup-forløbet
  • Master classes med danske startup-eksperter
  • Partnerskaber med store, danske virksomheder
  • Et dedikeret team, der er fokuseret på den enkelte startup-virksomhed
  • Gratis kontorplads hos Rainmaking Loft i de tre måneder, forløbet kører

Hub director Torben Klitgaard fra BLOXHUB siger: ”Nye teknologier inden for det byggede miljø har et enormt potentiale. Det kan skabe mere effektive byggeprocesser, billigere drift, sundere boliger og bedre livskvalitet for den enkelte. Vi skal hjælpe startup-virksomhederne, så deres innovative ideer og produkter kan få fodfæste på markedet. Meget ofte ser vi jo nemlig, at det er de små og nystartede virksomheder, som står bag nye banebrydende teknologier.”

Etablering af mentornetværk

BuildTech er det første konkrete initiativ fra foreningen BLOXHUB, der officielt lanceres 3. juni. BLOXHUB har ambition om at blive en international innovations- og væksthub inden for bæredygtig urbanisering, og medlemmerne tæller blandt andre Dansk Design Center, Dansk Arkitek-tur Center, Index – Design to Improve Life, International Federation for Housing and Planning, Kraks Fond og Københavns Kommunes Copenhagen Solution Lab. Sammen med Rainmaking Innovation er disse parter i gang med at opbygge et mentornetværk af de mest spændende iværksættere, investorer, erfarne forretningsfolk og eksperter i landet, som skal hjælpe de nystartede virksomheder på vej.