Filmproduktion på Fyn
På Sydfyn ligger herregården Boltinggaard. Som på andre herregårde har man her arbejdet med at skabe aktiviteter og udvikle en bæredygtig forretning i de historiske og stemningsfulde rammer. Landbruget er i dag bortforpagtet, og ejerne har i stedet valgt at satse på at udvikle stedets særlige kvaliteter i et oplevelsesperspektiv. Ved at etablere blandt andet overnatning samt studie- og kontorfaciliteter ønsker Boltinggard at være omdrejningspunkt for filmproduktion på Fyn og udvikle herregården til et centralt sted for inspiration og formidling af film og TV.
Fleksibelt og multifunktionelt
Ejernes satsning bygger videre på eksisterende oplevelsesbaserede aktiviteter, der hidtil har været centreret om konferencer og events. De nye faciliteter og værelser er indrettet fleksibelt og multifunktionelt, så de både kan anvendes i forbindelse med filmproduktioner samt til fx konferencer og selskaber. Tanken er, at aktivere så mange bygninger på samme tid som muligt, så der skabes en fornemmelse af gården som et lille, men levende samfund.
Filmstudie og lejligheder
Konkret omfattede projektet omdannelse af en række af herregårdens funktionstømte bygninger – herunder Boltinggaards rummelige korntørreri – til et indendørs filmstudie på 350 kvm. med mødefaciliteter, omklædning og velfærdsrum til crew og skuespillere. I sidefløjene og den gamle hestestald er der indrettet 26 værelser med eget bad – hvert værelse med sin egen særlige indretning. Der er fokus på fleksibilitet, så det er muligt at leje et enkelt værelse eller hele bygninger – alt efter behov. Der er indrettet kontorer til filmbranchens aktører og processer – for eksempel postproduktion og klipperum. Planen er også – på sigt – at indrette et museum for filmkulisser og rekvisitter. Med faciliteterne på Boltinggaard er der skabt bedre muligheder for, at filmfolkene bliver på Fyn i stedet for at pendle frem og tilbage.
Genbesøg
I 2023 har vi genbesøgt Boltinggaard Gods, for at høre, hvordan det er gået med projektet siden vores bevilling. I videoen fortæller Peter-Vilhelm Rosenstand, ejer af Boltinggaard Gods, hvad de har brugt bevillingen til samt hvilken betydning og effekt, det har haft. På Boltinggaard har de transformeret ejendommen til noget nutidigt ved at skabe en filmby på stedet med filmstudie, gæsteværelser, kontorfaciliteter og et stort periodiske kostumelager, der nu indeholder Skandinaviens største kostumesamling.
Med Realdania Genbesøg vender vi tilbage til en lang række af de projekter, som har modtaget støtte de seneste 20 år. Målet er at lytte til brugernes erfaringer og derigennem blive klogere på, hvordan arkitektur kan skabe værdi for mennesker. Læs mere om Genbesøg
Fremtidens Herregård - kampagnen
Siden 2008 har vores kampagne Fremtidens Herregård arbejdet for fremsynede initiativer og idéer, der puster nyt liv i herregårdenes historiske bygninger og bidrager til at sikre og udvikle de unikke kulturværdier.
Med kampagnen har vi afholdt tre idékonkurrencer, hvor alle herregårdsejere var inviteret til at byde ind. I alt har 36 projekter fået støtte til at gøre den gode idé bedre, og 24 herregårde har fået støtte til at føre den ud i livet.