x

Stor interesse for Digegrevens Hus

Pressemeddelelse 4. december 2007

Der blev givet mange lykønskninger og ros med på vejen, da næsten 1000 af byens og egnens borgere fredag den 30. november 2007 lagde vejen forbi Digegrevens Hus til det åbent hus arrangement, der afsluttede næsten 2 års restaureringsarbejde af ejendomskomplekset.

"Vi er stolte af at have kunnet sikre dette måske Danmarks fineste senbarok hus for eftertiden, og vi er meget glæde for at se den store interesse for huset, som vi håber også fremover vil være til både glæde og gavn for byens og egnens borgere", sagde Reales adm. direktør Peter Cederfeld til de fremmødte.

Hæder til Digegrevens Hus
Bestyrelsen fra "Selskabet til bevarelse og Forskønnelse af Tønder" var blandt dagens gæster og de benyttede lejligheden til at overrække Realea et diplom som et synligt bevis på anerkendelse af Realea restaureringsindsats.

"Vi har sammen med Tønders borgere interesseret fulgt med i det store arbejde med at restaurere denne ejendom, som Realea har udført. Vi vil derfor gerne have lov til at overrække jer et diplom som tak for jeres indsats, fordi I har løftet og bekostet et arbejde, som det ville have været vanskeligt at forestå på anden måde", sagde formand for selskabet Jens Boutrup.

Gæstelisten talte desuden en række af husets tidligere beboer og en tilfreds fremtidig lejer, borgmester for Tønder kommune Vagn Therkel Pedersen, der fra 1. januar 2008 overtager Digegrevens Hus. Bygningerne kommer fremover til at huse kultur- og erhvervsafdelingen samt ydelseskontoret. Ejendommens smukke sal på 1. salen vil fremover blive brugt til repræsentative formål, bl.a. borgerlige vielser.

Et historisk barokhus
Realea købte ejendomskomplekset i 2005 og selskabet har de seneste to år gennemført en gennemgribende restaurering af bygningerne - dels for at sikre det smukke senbarok hus for eftertiden og dels for at bringe ejendommenes mange kvaliteter frem i lyset igen.

Læs mere om Digegrevens Hus her