x

Fire hold skal komme med bud på Faaborgs nye havneaktiviteter

Pressemeddelelse 2. september 2010

Faaborg-Midtfyn Kommune og Realdania har netop udvalgt de fire hold, der indbydes til at deltage i arkitektkonkurrencen om havnebadet i Faaborg samt Øhavets blå hovedstøttepunkt.

I prækvalifikationen til Faaborg Havnebad er følgende hold udvalgt: 

  • BBP arkitekter A/S & Orbicon - Leif Hansen 
  • Force4 Architects & Niras
  • Thing & Wainø Landskabsarkitekter Aps & White Arkitekter A/S, Grontmij Carl Bro 
  • Spektrum Arkitekter & Hundsbæk og Henriksen A/S, A1 Consult ApS, Aqua Teknik A/S

”Vi er sikre på, at vi med disse hold får fire meget forskellige forslag af høj arkitektonisk kvalitet og som vil tage de nødvendige hensyn til byens enestående beliggenhed og størrelse. De 4 hold er valgt ud af 21 ansøgere. Der er i udpegningen af de fire hold lagt vægt på at få både erfarne og yngre hold med i konkurrencen, da vi ønsker at få så kreative og nytænkende forslag til havnebadet som muligt,” udtaler Plan- og Kulturchef Christian Tønnesen, Faaborg-Midtfyn Kommune

”Sammen med Faaborg-Midtfyn Kommune glæder vi os til en spændende proces, der skal give Faaborg et helt nyt fritidstilbud som supplement til byens øvrige tilbud. Vi ser frem til fire fremsynede bud på, hvordan havnebadets udformning kan indpasses i områdets unikke karakter og samtidig understøtte Faaborgs potentiale som en moderne og aktiv bosætnings- og turistby, ” siger projektleder Karen Skou, Realdania.

Faaborg Havnebad skal være tilgængeligt for alle og give plads til både aktiviteter og eftertanke for børn og voksne i alle aldre. Det er tanken, at Havnebadet skal danne rammen om aktiviteter hele året rundt – eksempelvis vil det også have faciliteter til vinterbadning. Havnebadet vil også rumme muligheder for forskellige former for vandsportsaktiviteter som f.eks. vandpolo og kajakpolo.

Som en del af arkitektkonkurrencen bliver der gennemført en workshop, hvor de fire udvalgte hold deltager. Workshoppen skal give mulighed for en fælles brainstorm og drøftelse af, hvad området skal rumme både funktionelt og æstetisk.

Udover selve havnebadet skal de fire hold også komme med forslag til, hvordan ”Øhavets blå hovedstøttepunkt” skal udformes og indrettes. Støttepunktet skal indeholde foreningsfaciliteter for lokale foreninger som kajakklubben og dykkere. ”Øhavets blå hovedstøttepunkt” er tænkt som en del af i et netværk af mindre blå støttepunkter, der – såfremt de realiseres – skal ligge rundt i hele det fynske Øhav.

Finansieringen af Faaborg Havnebad er på plads: Realdania bidrager med 10 mio. kr. og Faaborg-Midtfyn Kommune med 5 mio. kr. Finansieringen af ”Øhavets blå hovedstøtte-punkt” med tilhørende foreningsfaciliteter er endnu ikke på plads, men kommunen er i dialog med relevante fonde.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Faaborg-Midtfyn Kommune