x

Hop i havet fra havnebadet

Pressemeddelelse 15. maj 2014

Faaborgs nye havnebad og Det Blå Støttepunkt indvies fredag den 23. maj. Alle borgere inviteres med til festen – og årets første dukkert.

Sydfyn får et flot vartegn på Faaborgs havnefront, og borgere og turister får et aktivt, blåt mødested, når Faaborg Havnebad og Det Blå Støttepunkt indvies fredag den 23. maj.

Faaborg-Midtfyn Kommune har inviteret alle borgere med til festen, og de nye faciliteter tages i brug med action og fuld musik. Basic Big Band swinger, og alle må naturligvis gerne hoppe i bølgerne, mens kommende brugere - bl.a. svømmere, roere, udspringere og gymnaster - demonstrerer anlæggets utallige muligheder for sport, leg og udendørs aktiviteter.

Havnebadet er netop udformet med flere badebroer, så der er plads til alle. Småbørn, voksne og unge med hang til det vilde kan bruge badet samtidigt uden at genere hinanden. Splash jump i den ene ende kan fint forenes med, at andre nyder udsigten over Faaborg Fjord i den anden, og for handicappede er der god adgang overalt på anlægget.
Om vinteren vil de badende kunne få varmen i en sauna, og med Det Blå Støttepunkt får områdets blå idrætsforeninger nogle lækre faciliteter – bl.a. mødelokale, bad og køkken.

En ny port til Øhavet

Havnebadet og Det Blå Støttepunkt bliver en unik attraktion, en markant port til Det Sydfynske Øhav.

Borgmester Christian Thygesen, Faaborg-Midtfyn Kommune
Borgmester Christian Thygesen, Faaborg-Midtfyn Kommune, siger:

”Vi glæder os til at indvie havnebadet sammen med kommunens borgere og alle dem, der har været med til at realisere projektet. Havnebadet og Det Blå Støttepunkt bliver en unik attraktion, en markant port til Det Sydfynske Øhav. Men sin centrale beliggenhed ved havnen, sin fine arkitektur og de mange anvendelsesmuligheder vil både borgere og turister strømme til, og Faaborg styrkes som national friluftsby.” 

Vi har i andre byer set, at bylivet generelt kan løftes ved at skabe liv og aktivitet i havneområderne.

Programchef Karen Skou, Realdania

Karen Skou, programchef i Realdania, siger:

”Vi har i andre byer set, at bylivet generelt kan løftes ved at skabe liv og aktivitet i havneområderne. Det tror vi også kommer til at ske i Faaborg, hvor det nye havnebad vil trække både borgere og turister til. Alle vil de få nogle fantastiske muligheder for at nyde livet og dyrke motion .”

Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, kalder kombinationen af havnebad og støttepunkt for havets friluftsfolk enestående:

”Havnebadet i Faaborg åbner sig mod fjorden og Øhavet og bliver mere end en badefacilitet. Det bliver også en støttefacilitet for fx kajakroere og havsvømmere, to vandaktiviteter, som nyder voksende i popularitet. Faaborg Havnebad er et godt eksempel på, at et nyt havnebad fint kan passes ind i en mindre erhvervshavn.”
Havnebadet er udformet som en moderne fortolkning af den klassiske badebro. Broanlægget tager sin begyndelse inde på land for så at glide ud i vandet, hvor det fordeler sig i et fingerlignende brosystem. Hver bro har sine funktioner: Både- og Kajakbroen, Udspringsbroen og Børnebroen med et beskyttet bassin.
  • Faaborg Havnebad og Det Blå Støttepunkt, Chr. d. IXs Vej 12, Faaborg (mellem busstationen og havnen), indvies fredag den 23. maj kl. 14-16.
  • Et festtelt på land danner rammen om første halvdel af programmet kl. 14-ca. 15: Taler, skål og tillykker. Herefter action og underholdning til kl. 16. 
  • Selve indvielsen forestås af borgmester Christian Thygesen, Faaborg-Midtfyn Kommune.
Projektet er realiseret i et partnerskab mellem Faaborg-Midtfyn Kommune, Realdania og Lokale og Anlægsfonden. Det er tegnet og projekteret af JDS Architects (Julien De Smedt Architects) i samarbejde med arkitektfirmaet KLAR, Creo Arkitekter og ingeniørfirmaet Sloth Møller. Arkitektkonkurrence, projektering og anlæg har kostet 19,7 mio. kr.
Finansiering:
  • Realdania: 10,3 mio. kr.
  • Lokale og Anlægsfonden: 3,5 mio. kr. 
  • Faaborg-Midtfyn Kommune: 5,8 mio. kr.