x

Første nye beboere på det gamle Thomas B. Thriges Gade flytter ind

Pressemeddelelse 29. maj 2017

Byomdannelsesprojektet Fra Gade til By har nået en historisk milepæl. De første af mange byggerier på den tidligere Thomas B. Thriges Gade står færdige og de første beboere flytter ind i den nye bydel.

Hvor der for 3 år siden var en firsporet vej, står nu to nybyggede huse.

De er de første af i alt 14 bygninger og 9 byrum, som, sammen med det nybyggede kultur og konferencehus Odeon, skal genskabe en sammenhængende bymidte i Odense centrum, efter at den fire-sporede Thomas B. Thriges Gade i 40 år har delt byen over på midten. Målet med byomdannelsen, som Odense Kommune og Realdania står bag, er at skabe et tæt og bæredygtigt byliv, som kan tiltrække både erhvervsliv og borgere og bidrage til udviklingen af Odense.
 
Husene er bygget af det odenseanske ejendomsselskab 5E og står lige der, hvor Thomas B. Thriges Gade blev lukket for gennemkørende trafik den 29. juni 2014 af daværende borgmester Anker Boye.

Lukningen af gaden var startskuddet på det gennemgribende byomdannelsesprojekt, som nu for alvor er ved at tage form.

Borgmester Peter Rahbæk Juel er sammen med repræsentanter fra byrådet og partnerskabet bag Fra Gade til By med til at byde de første beboere velkommen til den nye bydel.

Det sker ved en lille reception tirsdag den 30. maj kl. 12.00 for beboerne på de nye adresser Carl Nielsens Kvarter nr. 9 og nr. 17.

Fakta om Fra Gade til By

Fra 2013 til 2020 omdannes den firsporede Thomas B. Thriges Gade til et bilfrit byrum med boliger og letbane midt i Odense. Det er det mest gennemgribende byomdannelsesprojekt i Odenses historie.

Projektet er et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Team Entasis og Cowi er rådgivere for projektet.
 
I oktober 2016 åbnede Fra Gade til By den nordlige del af en ca. 40.000 m2 stor p-kælder med plads til ca. 1000 biler. Den nordlige del af p-kælderen har plads til ca. 500 biler.
 
I hele projektet bygges ca. 53.000 etage m2 med ca. 300 boliger og 500 arbejdspladser.
 
Projektet koster 972 mio. kr., hvoraf Realdania og Odense Kommune hver betaler 255 mio.kr. Det resterende beløb på 462 mio. kr. finansieres ved salg af byggeretter og p-anlæg.

Praktisk information

Pressen er velkommen til arrangementet.
Tilmelding er nødvendig senest den 30. maj kl. 10.00 til mail: smor@odense.dk

Pressemeddelelsen er udsendt af Odense Kommune.