x

Odenses nye bydel tager form

Pressemeddelelse 28. januar 2015

Flere købsaftaler er på plads på Thomas B. Thriges Gade, og dermed er der taget endnu et vigtigt skridt i omdannelsen af den firesporede vej igennem Odense til en helt ny og levende bydel med underjordisk parkering og grønne byrum.

I december 2014 kunne projektet bag byomdannelsen, Fra Gade til By, fortælle, at det Odense-baserede TOGT Ejendomsudvikling vil bygge et 17 etager højt tårn i den nordlige ende af den nye bydel. Nu underskriver yderligere 3 investorer købskontrakter på yderligere 8 byggefelter i projektområdet.

5E vil bygge boliger og erhvervslokaler på to byggefelter, som får den grønne Lotzes Have, Fyns Grafiske Værksted og det nye H. C. Andersen Eventyrhus som naboer. Arkitektgruppen vil bygge boliger og erhverv på fire byggefelter i den vestlige side af projektområdet. Boligerne får alle store altaner og terrasser, og Arkitektgruppen har derfor døbt bygningerne ”Terrassehusene”.

Janus Lylloff, der til daglig er gymnasielærer, står bag projektet ”Bofællesskabet Thomas B. Thriges Gade”. Projektet vil bygge et moderne familie-bofællesskab med rækkehuse og lejligheder, hvor beboerne deles om en række fælles faciliteter som fælles taghave, køkken-alrum og gæsteværelser. Alle boliger får enten altaner eller terrasse ud mod den lille byhave, Rosenhaven, som grænser op til det historiske H. C. Andersen Kvarter.

”Det er vores fælles vision for fremtidens bymidte i Odense, som nu er blevet omsat til flotte byggeprojekter. De aftaler, vi underskriver i dag, viser endnu engang, at Odense er midt i en rigtig spændende udvikling. Investorerne er der, og de vil Odense,” siger borgmester i Odense Anker Boye.

Hos Realdania er der også stor tilfredshed med de indgåede købsaftaler:

”Jeg er glad for, at vi nu kan byde velkommen til tre nye investorer, som skal være med til at gøre Odenses nye, grønne bydel til virkelighed. Det er dejligt at mærke interessen og  se, at projektet fortsat skrider fremad som planlagt,” siger administrerende direktør i Realdania Jesper Nygård.

Inden den 31. januar har fire ud af fem optionstagere for byggefelterne i den nordlige del af projektområdet således underskrevet købsaftale med Fra Gade til By. Den femte optionstager er entreprenørfirmaet KPC, som planlægger at opføre et hotel i forbindelse med det nye Musik- og Teaterhus Odeon, som samme selskab er i færd med at bygge på nabogrunden.

KPC mangler endnu at finde en operatør til det planlagte hotel og har derfor bedt om udsættelse på underskrivelse af en købsaftale indtil efter sommerferien 2015.

Alle fem nye byggerier kan fra i dag ses i udstillingen i Fra Gade til Bys røde Infoboks ved I. Vilhelm Werners Plads bag Odense Rådhus.