x

Oplev Kloden på Dokk1

Pressemeddelelse 4. juni 2014

Navnekonkurrencen for legepladsen på Dokk1 er afgjort. Dommerkomitéen, som bestod af kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad og 7. A på Læssøesgade Skole, har valgt navnet Kloden blandt de flere end 100 forslag. Legepladsen bliver opført for 7 mio. kr. doneret af Sallingfondene.

Når Dokk1 åbner i 2015, får byens borgere i alle aldre også adgang til Kloden, den nye store legeplads i første sals højde, som Sallingfondene har doneret. Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad og projektets venskabsklasse 7. A på Læssøesgade Skole har blandt de mange indsendte navneforslag valgt, at legepladsen skal hedde Kloden.

Dommerkomitéen fremhæver, at Kloden er et navn, der er nemt at udtale og huske, og så henvender det sig til alle aldre. Uanset om man er barn eller voksen, så er Kloden et sted, hvor man kan være sammen, lege, drikke kaffe, slappe af og møde andre. Ligesom legepladsens forskellige legeelementer rækker Kloden ud byens grænser og forbinder Aarhus med resten af verden.

Dommerkomitéen har blandt andet lagt vægt på, hvilke følelser, stemninger og positive associationer, som navnet vækker, hvordan navnet spiller sammen med visionerne for legepladsen, samt hvordan man kan se sig selv på legepladsen både med venner og familie.

”Et stort flertal af eleverne stemte på Kloden som navn til legepladsen, og det gjorde jeg også selv. Kloden kommer til at blive brugt af rigtig mange børn, og derfor er det vigtigt, at børnene kan identificere sig med stedet og navnet, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Også Karin Salling er tilfreds med navnevalget.
”Kloden er et godt navn, fordi det sammenfatter det, som legepladsen handler om,” udtaler Karin Salling.

Baggrund
Legepladsen på Dokk1 bliver opført i syv meters højde på det 4400 m2 store, udendørs dæk, der omkranser huset. På dækket bliver der fem primære legeområder, der hver repræsenterer en specifik verdensdel og tilbyder forskellige legemuligheder. På denne måde får brugerne forskellige legeoplevelser, alt efter i hvilken retning man leger.

De fem områder forbindes med en jordomrejse rundt om huset, der markeres i dækket og krydres med fortællinger og sjove facts. Herved kan legepladsen inspirere og vække brugernes vidensbegær og samtidig skabe rum for aktivitet og bevægelse samt fordybelse og ophold.

Legepladsen er målrettet hele familien som et sted, hvor børn og voksne kan lege sammen. I udformningen af legepladsen er der desuden lagt vægt på at give børn med særlige behov eller handicap mulighed for at være en del af legen.

Sallingfondene har doneret 7 mio. kr. til opførelsen af legepladsen. Den danske virksomhed Monstrum står bag de konkrete planer for legepladsen.