x

Dokk1 får førsteklasses legeplads i første sals højde

Pressemeddelelse 10. april 2014

Takket være Sallingfondenes donation på syv millioner kroner opfører Aarhus Kommune en gentænkt og spændende kvalitetslegeplads ved Dokk1. Legepladsen får en unik placering på det store udendørs dæk, der omkranser Dokk1 i første sals højde.

Når Dokk1 åbner i 2015, får Aarhus ikke kun et nyt, stort hovedbibliotek og Borgerservice samt 1.000 nye parkeringspladser i et fuldautomatisk parkeringsanlæg ved den nye havnefront. Byens børn og voksne kan desuden glæde sig til at springe fra isflage til isflage, klatre på den syv meter høje bjørn, stå ansigt til ansigt med den kinesiske drage, tage sig en afrikansk gyngetur eller krybe i ly under vingerne af den gigantiske, vestindiske havørn.

Det er alt sammen elementer i Dokk1’s spektakulære legeplads, doneret af Sallingfondene i efteråret 2012 og udmøntet af den danske virksomhed Monstrum.

”Med legepladsens placering på Dokk1 kan man på samme sted få stimuleret og udfordret både krop og sjæl. Jeg glæder mig over, at det med Sallingfondenes hjælp er blevet muligt at realisere en spændende legeplads, som vil bringe både børn og voksne rundt i hele verden,” siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Også rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad glæder sig til den nye legeplads. ”Det bliver et fantastisk sted. Jeg har aldrig set eller hørt om noget lignende andre steder. På den nye legeplads får børn og voksne mulighed for at lege, bevæge sig og opholde sig med den flotteste udsigt over byen og vandet. Jeg er meget taknemmelig over, at Sallingfondene har gjort det muligt at skabe byens vildeste legeplads,” siger Rabih Azad-Ahmad.

Karin Salling bifalder også valget af legepladsen. ”Jeg er ikke i tvivl om, at legepladsen med sit overflødighedshorn af spændende tilbud vil blive modtaget med åbne arme af byens borgere,” siger Karin Salling.

Legepladsen bliver opført i syv meters højde på det 4400 m2 store, udendørs dæk, der omkranser Dokk1. På dækket bliver der fem primære legeområder, der hver repræsenterer en specifik verdensdel og tilbyder forskellige legemuligheder. På denne måde får brugerne forskellige legeoplevelser, alt efter i hvilken retning man leger.

De fem områder forbindes med en jordomrejse rundt om huset, der markeres i dækket og krydres med fortællinger og sjove facts. Herved kan legepladsen inspirere og vække brugernes vidensbegær og samtidig skabe rum for aktivitet og bevægelse samt fordybelse og ophold.

Legepladsen er målrettet hele familien som et sted, hvor børn og voksne kan lege sammen. I udformningen af legepladsen er der desuden lagt vægt på at give børn med særlige behov eller handicap mulighed for at være en del af legen.

Hvad skal legepladsen hedde?
En spektakulær legeplads skal have et godt navn. Vi udskriver derfor en navnekonkurrence, hvor byens børn og unge kan komme med forslag til, hvad legepladsen skal hedde. Navneforslaget skal skrives, tegnes, bygges eller modelleres (med lego, blomster, perler m.m.) og sendes som billede til dokk1@aarhus.dk. Frist for at indsende navneforslag er 9. maj 2014. Herefter vælger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad vælger det endelige navn for legepladsen sammen med projektets venskabsklasse 7. A. fra Læssøesgades Skole. Præmien til vinderforslaget er 15 biografbilletter (inkl. popcorn og sodavand), så man kan invitere sin familie og venner med en tur i biffen. Vinderen får direkte besked. Beskrivelser og illustrationer af legepladsen bliver udstillet på Hovedbiblioteket i Aarhus fra den 10. april 2014. Der er også et krea-bord, hvor man kan lave et flot navneforslag.

Læs mere om projektet på hjemmesiden www.urbanmediaspace.dk
Pressebilleder: www.urbanmediaspace.dk/presse/pressebilleder