x

En million borgere har allerede besøgt Dokk1

Pressemeddelelse 10. maj 2016

Dokk1 er på rekordtid blevet århusianernes nye mødested. Kun ni måneder efter åbningsdagen trådte gæst nummer 1.000.000 ind ad dørene på byens nye mediehus – det havde ingen turdet håbet på, da byggeriet blev indviet sidste sommer.

Gennem de seneste år har havneområdet i Aarhus været omdrejningspunkt for et kæmpe byudviklingsprojekt under navnet Urban Mediaspace. Som en central del af det samlede projekt blev Dokk1 placeret i hjertet af det nye havneområde som et 28.000 m2 stort byggeri fordelt på tre etager; et samlingssted for byens borgere. Her skal århusianerne kunne samle sig om medier og bøger eller bevæge sig ud i det nye åbne havneområde. Og det er også her den kommende letbane vil stoppe til næste år. Men allerede nu oplever huset en stor trafik af besøgende.

Den 20. juni blev huset indviet af H. M. Dronningen, og kun 272 dage efter indvielsen, den 18. marts, trådte gæst nummer 1.000.000 ind af hovedindgangen. Per starten af maj måned er det samlede besøgstal nu oppe på 1.140.000. Det betyder, at under et år efter indvielsen er der 3.600 besøgende, der i gennemsnit træder ind af dørene per dag og bruger huset og dets faciliteter. 

Dokk1 er tegnet af schmidt hammer lassen architects og Kristine Jensens Tegnestue. Byggeriets multifunktion som hovedbibliotek og borgerservice er tænkt som et mødested med både studiepladser, foredrags- og teatersal, café og en stor udendørs legeplads. Og under hele herligheden befinder der sig et parkeringsanlæg, bygget af Realdania By & Byg – Europas største fuldautomatiske af slagsen og med udsigt ud over vandet. 

Også det fuldautomatiske parkeringsanlæg har allerede haft mange brugere. Siden indvielsen har 170.000 biler parkeret i parkeringsanlægget, og 500 billister er faste abonnenter, der for et månedligt beløb kan parkere alle ugens dage. 

Hele det samlede projekt indbefatter en ny stor havneplads, en åbning af en del af Aarhus Å, klimasikring af midtbyen og en kommende letbane, der kommer til at køre i 2017. Forvandlingen sker gennem et samarbejde mellem Aarhus Kommune, Realdania og Realdania By & Byg. 

Dokk1's egen hjemmeside kan man finde flere oplysninger om huset og dets mange aktiviteter.