x

Historiske huse i Ilimanaq fik prominent besøg

Pressemeddelelse 19. maj 2016

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen sammen formanden for det Europæiske Råd, Donald Tusk, i går besøgte Grønland for at tale om klimaforandringernes betydning, blev der også tid til et besøg i bygden Ilimanaq, syd for Ilulissat.

Her så de sammen med landsstyreformand Kim Kielsen de to 1700-tals huse, som Realdania By & Byg er ved at restaurere og genindrette som del af et projekt, der skal vise, hvordan kultur- og bygningsarv kan bidrage til udvikling og turisme i Grønlands bygder.

Besøget fandt sted, netop som byggepladsen var blevet genåbnet efter vinteren. Delegationen fik ved besøget en kort introduktion til projektet og det igangværende arbejde med bygningernes facader. Sideløbende med restaureringen af de to huse opfører World of Greenland 15 nye turisthytter i området. Qaasuitup Kommune bidrager til projektet med en forbedring af bygdens infrastruktur og anløbsforholdene til bygdens havn samt etablering af kloakker og øget tilgængelighed mellem havn og bygd. Projektet forventes færdigt i sommeren 2017.

Besøg ved isfjorden

Foruden besøget i Ilimanaq besøgte delegationen også Ilulissat nord for isfjorden Kangia. Isfjorden udgør et spektakulært sted, hvor verdens klimaforandringer udspiller sig meget markant, og de tydelige konsekvenser af klimaforandringerne betyder, at området er flittigt besøgt af internationale klimadebattører, forskere, statsledere og andre i forbindelse med forskning, møder osv.

I Ilulissat opføres i løbet af de næste par år et formidlingscenter med støtte fra Realdania. Det kommende formidlingscenter skal være med til at formidle områdes historie, udvikling og betydning og virkningerne af klimaforandringerne.

Læs mere om Ilulissat Isfjordscenter