x

Unge kunstnere indvier J.F.Willumsens restaurerede villa

Pressemeddelelse 5. januar 2004

En gruppe kunststuderende fra Kunstakademiet i København udstiller til januar deres værker i J. F. Willumsens villa i Hellerup. Villaen med atelier er netop blevet restaureret af Realdania Ejendomme A/S. Efter udstillingen skal villaen udlejes til en udøvende dansk eller udenlandsk kunstner i tråd med husets oprindelige funktion.

Atten talentfulde studerende fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i København får fra 5. januar mulighed for at vise omverdenen deres værker. Installation, skulptur og fotografi og tegning flytter i næsten en måned ind i det totalt restaurerede J. F. Willumsens villa på Strandagervej i Hellerup. Udstillingen vil eksponere udvalgte værker, som ikke tidligere har været vist. Blanding af ungt og gammelt Det er ejeren af huset, Realdania Ejendomme A/S, der står bag udstillingen. Restaureringen er sket i samarbejde med Kgl. Bygningsinspektør Jens Fredslund, Erik Møllers Tegnestue A/S og arkitekt M.A.A, Tom Eilertsen, Kuben. Kunstnerisk rådgiver, professor Bjørn Nørgaard er glad for, at det er unge kunstnere, der får lov til at indvie den istandsatte villa: ”Den gamle villa har en lang og fascinerende historie bag sig, og gruppen af unge kunstnere har tiden for sig. Det er en inspirerende kombination – jeg tror, Willumsen ville have kunnet lide idéen”.

Udstillingen åbnes med fernisering 5. januar 2004 fra 17-20, og når værkerne tages ned den 30. januar skal J. F. Willumsens villa fremover udlejes til en udøvende kunstner helt i tråd med husets oprindelige funktion.

Fakta om udstillingen:

Sted: Strandagervej 28, Hellerup Tid: 6. januar til 30. januar fra kl. 13 til 17 Fri entré.