x

Calum skal opføre leje- og ungdomsboliger på Søndre Havn i Køge

Pressemeddelelse

9. marts 2016

Ejendomsselskabet Calum og Køge Kyst har indgået betingede købsaftaler om to boligbyggerier på Søndre Havn. Det ene skal rumme private lejeboliger, det andet ungdomsboliger.

test

To nye købsaftaler på Søndre Havn er en realitet, efter at Køge Kyst og ejendomsselskabet Calum er blevet enige om opførelse af 12.200 kvadratmeter boliger fordelt på to byggerier.

- Kombinationen af god beliggenhed, en by i vækst og et spændende by-udviklingsprojekt med fokus på høj kvalitet gør det rigtig spændende for os at bygge på Søndre Havn i Køge, siger Calums direktør Jakob Axel Nielsen.

 De to byggerier kommer begge til at ligge ud mod Strandpromenaden. Det sydligste byggeri skal rumme ca. 55 private lejeboliger, fordelt på 5.700 kvadratmeter. Det nordlige byggeri skal rumme 90-110 ungdomsboliger, fordelt på 6.500 kvadratmeter.

- Vi er meget glade for samarbejdet med Calum, som er kendt for god kvalitet og arkitektur. De nye aftaler bidrager med ungdomsboligerne til den mangfoldighed i boligudbuddet, som vi lægger så stor vægt på, siger Køge Kysts projektdirektør Jes Møller.

 Midt imellem de to byggefelter ligger ungdomskulturhuset Tapperiet, der sidste år fik en dekorativ og lydisolerende indpakning, som betyder, at områdets beboere ikke bliver generet af koncerter.

 Calum går nu i gang med at udvikle de to byggeprojekter. Selve byggeriet forventes at gå i gang i 2. halvår af 2017 med indflytning ca. et år senere. Der er en godkendt lokalplan på begge de to byggefelter.

 Med de nye købsaftaler er seks af i alt syv byggefelter i de to første etaper af byudviklingen på Søndre Havn omfattet af aftaler om boligbyggeri, og med de to nyeste byggerier fuldendes det nye boligområdes kant ud mod Strandpromenaden.