x

KlimaByen udvalgt til Arkitekturbiennalen i 2016

Pressemeddelelse 18. december 2015

Partnerskabet bag KlimaByen i Middelfart er stolte af at kunne meddele, at KlimaByen er et af de projekter, der bliver udstillet på den danske pavillon på Den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig i 2016.

Temaet for den danske pavillon på biennalen i 2016 er ny dansk humanisme. Ambitionen er at skabe et sanseligt wunderkammer, der viser et væld af danske arkitekturprojekter og modeller, som alle er skabt med mennesket i fokus.

KlimaByen i Middelfart er et af Danmarks største demonstrationsprojekt for byudvikling gennem klimatilpasning. På biennalen vil projektet blandt andet bidrage med fortællingen om, hvordan der kan skabes værdi på tværs af fag, forvaltninger, organisationer. Og ikke mindst matrikelgrænser mellem de grundejere, som får vand i kælderen ved skybrud, og dem der ikke gør. KlimaBy-projektet kan være med til at vise, hvordan et fælles problem med oversvømmelse kan løses i fællesskab gennem en tæt og kontinuerlig dialog mellem kommune, spildevandsselskab og borgerne om udvikling af den by, de bor i.

KlimaHavnen i Middelfart skal også med

KlimaByen er en del af Middelfart Kommunes strategiske platform KlimaLaboratoriet under indsatsområdet ”Bæredygtige Byer”, hvor der arbejdes med værdiskabelse i spændingsfeltet mellem byudvikling og klimatilpasning. KlimaByens kommende søsterprojekt KlimaHavnen, som også er en del af KlimaLaboratoriet i Middelfart, er også udvalg til Arkitekturbiennalen i Venedig 2016.  KlimaHavn-projektet, som forventes politisk behandlet i starten af 2016, giver et strategisk bud på, hvordan man kan håndtere stigende havvand og øgede regnvandsmængder i den centrale bymidte og langs havnefronten.

Om Arkitekturbiennalen

Den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig er verdens største arkitekturbegivenhed og finder sted hvert andet år. Mere end 60 nationale pavilloner deltager med udstillinger i de historiske pavilloner i Giardini-området, på Arsenale og rundt i hele byen. Den danske pavillon er en af arkitekturbiennalens mest velbesøgte pavilloner. I 2014 blev udstillingen i den danske pavillon set af flere end 120.000 gæster.

Udstillingen åbner officielt den 28. maj 2016 og kan ses frem til den 27. november 2016.

KlimaByen realiseres i perioden juli 2013 til december 2017 af Middelfart Spildevand, Middelfart Kommune i partnerskab med Realdania. Rådgiverteamet består af GHB Landskabsarkitekter og Adept, som vandt KlimaByens arkitektkonkurrence, den tekniske rådgiver Orbicon og den strategiske bygherrerådgiver Bascon. Projektet har et samlet anlægsbudget på 76,4 mio. kr.