x

Kvæsthusmolen med det underjordiske p-anlæg og Sankt Annæ Plads åbner med en fest

Pressemeddelelse 9. juni 2016

Der bliver plads til både store oplevelser og stille stunder, når Kvæsthusmolen med det underjordiske p-anlæg og en nyrenoveret Sankt Annæ Plads åbner op for borgere og besøgende. Kvæsthusselskabet og Sankt Annæ Selskabet markerer åbningen ved at invitere til indvielses-fest den 29. juni.

Efter fem års projektarbejde i det centrale København kan byens borgere snart indtage den helt nye plads, Kvæsthuspladsen, og en renoveret Sankt Annæ Plads. Det sker onsdag den 29. juni, hvor alle er inviteret til folkefest for at fejre, at området har fået et løft med mere plads til bylivet.

Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset har vand på tre sider. Pladsen har et areal på 12.500 m2 og kan rumme alt, lige fra store sportsbegivenheder til kunst og kultur. På pladsen er der også to mindre scenepavilloner, som, sammen med to cafépavilloner, kan skabe mindre scenerum. Der er anløbsplads til turbådene på ydersiden af pladsen og til mindre og større både på indersiden. Inderst i Kvæsthusbassinet ligger Kyssetrappen, hvor man kan få dyppet tæerne i vand og drikke en kop kaffe ved udeserveringsborde – hvis vejret er til det.

P-anlægget under molen, som med direkte dagslys og højt til loftet er en oplevelse i sig selv, spiller en vigtig rolle i den samlede fornyelse af området. De 500 nye p-pladser under havnen skaber nemlig plads til mere byliv på Sankt Annæ Plads, der igennem årtier har været hjemsted for parkerede biler. Sankt Annæ Plads er nu - sammen med den tilstødende Kvæsthusgade og den østlige del af Nyhavn - blevet renoveret. Trafikken er blevet lagt om, så biler og cyklister skal køre på én vejbane og fortovet er blevet bredere, så der er plads til udeservering og promenade. Også det grønne anlæg er blevet bredere, så der er plads til leg og afslapning på den smukke plads. Og når 100 års-regnen falder, kan pladsen opsamle vandet og lede det ud i havnen via de forsænkede haveanlæg og underjordiske rør.

 

Alle er velkomne til åbningen

Onsdag den 29. juni kl. 13.00 inviterer Kvæsthusselskabet til indvielsesfest i de nye byrum med taler, musik og underholdning ved bl.a. Det Kongelige Teater. Kulturminister Bertel Haarder, Københavns overborgmester Frank Jensen og administrerende direktør i Realdania, Jesper Nygård, holder tale og indvier Kvæsthusmolen. Klokken 14.30 bliver Sankt Annæ Plads indviet. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, administrerende direktør i HOFOR, Lars Therkildsen, administrerende direktør i Jeudan, Per W. Hallgren og administrerende direktør i Realdania, Jesper Nygård, holder indvielsestalerne.

Den officielle del af indvielsen af de to projekter varer frem kl. 15.00, herefter er der folkefest frem til kl. 21.00 med masser af aktiviteter og underholdning for børn, unge og voksne. Man kan bl.a. opleve teater, koncerter, børneopera, swingdans og parkourshow – og der bliver mulighed for at komme på rundvisning med folkene bag Kvæsthusprojektet og Sankt Annæ Projektet. Programmet er udarbejdet i et samarbejde mellem Kvæsthusselskabet og Foreningen Ofelia Plads.

Forening Ofelia Plads står for fremtidens kulturtilbud på Kvæsthusmolen

Det Kongelige Teater, Jeudan og Realdania har dannet foreningen Ofelia Plads, der bl.a. skal stå for planlægning og afvikling af en bred vifte af arrangementer og begivenheder på Kvæsthusmolen.