x

Kvæsthusprojektet modtager sin tredje pris

Pressemeddelelse 1. maj 2017

Først hæder fra Foreningen Hovedstadens Forskønnelse, så In-Situ Prisen og nu Københavns Kommunes præmiering for smukt byggeri og gode bymiljøer. Siden Kvæsthusmolen og det nye underjordiske parkeringsanlæg åbnede i sommeren 2016, er det Realdaniafinansierede projekt tildelt tre priser, der alle er motiveret i både pladsens og p-anlæggets kvaliteter. Også den tilstødende Sankt Annæ Plads er hædret af Københavns Kommune.

Udformningen af Kvæsthusmolen og parkeringsanlægget er velfungerende og smukke løsninger på krævende problemstillinger, og sammen udgør de en overbevisende helhed – til stor gavn for byen.

 

”Kvæsthusmolen giver plads til både det organiserede og det uformelle byliv. Med en fleksibel, åben og funktionel indretning kan både pladsen, havnen og parkeringsanlægget danne rum for oplevelse og udfoldelse”.

 

Sådan lyder det i Københavns Kommunes begrundelse for prisuddelingen, som blev offentliggjort fredag. I lighed med de to tidligere priser hæfter Københavns Kommune sig både ved den store og åbne plads og ved det lyse og rummelige p-anlæg, som ifølge motiveringen sætter nye standarder for underjordisk parkering.

 

 

Diskret renovering af Sankt Annæ Plads

Københavns Kommune har samtidig offentliggjort, at Sankt Annæ Projektet, som er tænkt og udført i tæt sammenhæng med Kvæsthusprojektet, præmieres for en meget diskret og tilbagetrukket renovering, der afspejler stedets identitet.

 

Det er p-anlægget under Kvæsthusmolen, som har gjort det muligt at få bilerne væk fra gadeplanet på Sankt Annæ Plads og i nogle tilstødende gader, og dermed har det været muligt at give pladsen og dens byliv et løft, samtidig med at området er blevet klimasikret mod skybrud.

 

Folketeatret præmieres

I alt syv projekter blev fredag præmieret ved Københavns Kommunes årlige uddeling af priser til smukt byggeri og gode bymiljøer, og Realdania har været involveret i tre af disse.

 

Foruden Kvæsthusprojektet og Sankt Annæ Projektet blev den Realdania-støttede ombygning af Folketeatret i Nørregade præmieret. Københavns Kommune har bl.a. hæftet sig ved, at der med renoveringen ”anslås en glad, uformel stemning, som passer godt til det repertoire, der er i teatret”.