Smukt snedkerarbejde i Snekkersten:
Indvielse af landstedet

11. november 2015

I halvandet år har håndværkere knoklet for at fuldføre restaureringen af det landsted, som den danske arkitekt Kay Fisker tegnede i 1917, og som Realdania By & Byg købte i 2014. Søndag den 28. februar indvies landstedet, og dørene åbnes for alle, der har lyst til at opleve resultatet – bl.a. af snedkerens arbejde.

Kom med snedkerne på arbejde…

Da Realdania By & Byg overtog landstedet i Snekkersten, var det store forældresoveværelse på første sal forsynet med en dobbelt glasdør til naboværelset, der oprindeligt var et lille soveværelse.

 Ved at kigge på gamle tegninger af huset stod det dog hurtigt klart for arkitekterne, at denne glasdør ikke var original. Glasdøren sad nemlig i en fordybning i væggen, og her havde der oprindeligt været et indbygget skab, hvis låger flugtede med væggen, hvilket gav fordybningen mening.

I stedet for det originale skab var der i soveværelset anbragt to nyere skabe, som imidlertid optog megen plads i rummet, både pladsmæssigt og visuelt. Arkitekterne ønskede derfor at bringe rummet tilbage til den oprindelige udformning, og glasdøren og de to skabe blev fjernet.

Læs også: Kom med tømreren arbejde

Vil du med indenfor?

Oplev Kay Fiskers landsted og en masse andre historiske bygningsværker med Realdania By & Byg Klubben.

Læs også: Kom med elektrikeren på arbejde

Nyt skab i original stil

Som med så meget andet i det gamle hus var det oprindelige skab et snedkerprodukt, skabt specifikt til dette hus. Det var derfor ikke muligt blot at gå ud og investere i et skab i standardstørrelse, da nutidens moduler ikke ville passe i hullets dybde, bredde eller højde. Snedkeren måtte på banen.

Det genskabte skab, som består af tre fag, er udført i massivt egetræ med hylder. Og som med andre snedkerfremstillinger i huset er der anvendt certificeret træ, leveret i hele blokke, afrettet, limet og tilpasset på værksted, for derefter at blive samlet i huset. Skabet er behandlet med en linolie, der giver en flot glød.

Ved at genindsætte et skab på den tiltænkte plads har rummet igen fået den karakter, som Kay Fisker oprindelig havde tænkt, og samtidig optager andre skabsløsninger ikke pladsen i rummet. 

{{ title }}

{{ description }}