x

Kunne jeg bo her ? I et fredet landsted

Pressemeddelelse 3. marts 2016

”Kunne jeg bo her?” Dét spørgsmål stillede mange af de ca. 1.800 gæster sig selv, da de søndag den 28. februar var mødt frem til åbent hus i Snekkersten i Nordsjælland for at opleve det arkitekt-tegnede landsted, som Realdania By & Byg netop har restaureret.

En spisestue med dybrøde vægge og en gammel kalorifereovn, udsmykket med hollandske kakler. En tofarvet spisestue i dyb lilla og mørk grøn og med 100 år gamle klinker på gulvet. Og værelser på førstesal i rødlige og blålige nuancer.

 Det var nogle af de farveoplevelser, der mødte de mange åbent-hus-gæster, som søndag den 28. februar havde taget turen til Snekkersten at opleve det landsted, som den danske arkitekt Kay Fisker tegnede for 100 år siden, og som Realdania Byg & Byg netop har afsluttet restaureringen af.

Sikret for eftertiden

Landstedet blev opført i 1917 som sommerbolig til en af datidens københavnske fabrikanter, som valgte den unge danske arkitekt Kay Fisker til at løse opgaven. Huset blev fredet i 1988, og Realdania By & Byg købte det i 2014 for at sikre det for eftertiden og for at føre det tilbage til sit oprindelige udtryk.

Huset havde i tidens løb gennemgået en del ændringer, men arkitektens overordnede ide var stadig synlig under mange lag maling og en ændret indretning. I dag er landstedet restaureret fra kælder til kvist med stor respekt for de arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, så det igen afspejler Kay Fiskers valg af indretning, farver, materialer og detaljer.

Nu skal landstedet lejes ud, og det var derfor, mange af de nysgerrige og spørgelystne gæster stillede sig selv spørgsmålet: ”Kunne jeg bo her”?. Og rigtig mange mente sagtens, at de kunne bo i det højtbeliggende 226 kvadratmeter store landsted, som foruden et farvevalg i tråd med datidens farveglæde også i dag indeholder et snedkerfremstillet køkken et egetræ, nyistandsat toilet og badeværelse og nye elektriske installationer overalt. Hertil kommer stor skøn og smukt beplantet have.