x

Maritimt Kulturcenter åbner op for den danske maritime kulturarv

Pressemeddelelse 7. april 2016

På Søndre Kaj i Hobro er Maritimt Kulturcenter nu færdigbygget og klar til at formidle et bevaringsværdigt kulturmiljø for offentligheden.

I Hobro ligger et af de ældste fungerende træskibsværfter. Nu ligger der også et kulturcenter, udformet som en kæmpebølge, der understreger bygningens maritime indhold – det indhold, der fremover vil danne rammen for formidlingen af Danmarks maritime kulturarv.

Her skal det arbejdende værft fremover holde til, ligesom der vil være udstillinger om værftet om de traditionelle træskibshåndværk og bedre faciliteter for de ansatte og brugerne. 

Men det er ikke kun den bølgede bygning, der skal formidle kulturhistorien. Det er også Hobros gamle havneområde, der før var et lukket og kommercielt industriområde. I dag er det i stedet blevet til en udflugtsdestination, hvor de besøgende kan gå en tur på den 300 meter lange formidlingssti og få mulighed for at komme tæt på Hobro Værfts beddingsanlæg og afløbsstabel. Måske er det endda muligt at få et glimt af en skibsbygger i fuld sving. 

Det er E+N Arkitektur A/S, der har sat stregerne til den spændende og unikke arkitektur, der både udgør en formidlingsbygning, formidlingssti, en ny byggehal, mandskabsfaciliteter og skure.

Projektet er realiseret i et partnerskab mellem Mariagerfjord Kommune og Realdania. Projektet har en samlet budgetramme på 16,5 mio. kr. og er støttet af Realdania, LAG Himmerland via EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram, Det Obelske Familiefond, Region Nordjylland og Mariagerfjord Kommune.