x

Rejsegilde for Maritimt Kulturcenter

Pressemeddelelse 26. oktober 2015

Torsdag den 29. oktober 2015 er der rejsegilde for Maritimt Kulturcenter på Hobros Søndre Kaj.

Hvis du kigger ned på Hobro Søndre Kaj, kan du se, at murene står færdige, bjælkelaget er lagt og tagkonstruktionen rejst på det nye maritime kulturcenter. Bygningen er hermed etableret og selv om der endnu mangler meget, før bygningen kan blive taget i brug, så er det tid til rejsegilde. Rejsegildet bliver holdt torsdag den 29. oktober 2015.

Formålet med det maritime kulturcenter er at binde by og havn bedre sammen og samtidig åbne værftsområdet op for borgerne. Rammen bliver Hobro Værft, der er et af landets ældste fungerende træskibsværfter og projektet gennemføres i et partnerskab mellem Mariagerfjord Kommune og Realdania, som allerede medvirker i udviklingen af Hobro Midtby.  

Det er E+N Arkitektur A/S, som har sat form på en ny formidlingsbygning, en formidlingssti, en ny byggehal samt nye mandskabsfaciliteter og småskure. Der er også skabt et forslag til en formidlingsstrategi for kulturcentret.

- Selve formidlingsbygningen har fået form som en bølge og det bliver et selvstændigt vartegn for kulturcentret, som samtidig tydeliggør forbindelserne ind til byen og ud i fjorden, forklarer Eske Møller fra Realdania

- Det kommende maritime kulturcenter bliver et fantastisk udflugtsmål, som vil understøtte fjordens rolle som samlende kraft i kommunen og samtidig det aktive byliv, supplerer formand for Udvalget Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune, Jørgen Pontoppidan.

Projektet bliver realiseret med støtte fra Realdania, Grøn Vækst, Det Obelske Familiefond, Region Nordjylland og Mariagerfjord Kommune med en samlet budgetramme på ca. 20 mio. kr.

Projektet står færdigt i april 2016.

Pressemeddelelsen er udsendt af Mariagerfjord Kommune.