x

NærHeden er udvalgt til arkitekturbiennale i Venedig

Pressemeddelelse 21. december 2015

NærHeden er med, når den danske pavillon på arkitekturbiennalen 2016 sætter fokus på ”ny dansk humanisme”.

Hvert andet år valfarter arkitekturinteresserede til Venedig, når arkitekter fra hele verden præsenterer deres tanker og projekter på den berømte arkitekturbiennale. I 2016 præsenterer den danske pavillon 100 udvalgte projekter inden for temaet ”ny dansk humanisme” – og NærHeden er med.

Arkitema Achitects, har sammen Karres en Brands, Orbicon, Via Trafik og Everyday stået for den fysiske del af NærHedens udviklingsplan og tegnestuen er repræsenteret med flere projekter på den danske udstilling:

”Det er vi rigtig stolte af og glæder os over at juryen har haft øje for de nyskabende og humanistiske værdier projektet repræsenterer. NærHeden er som byudviklingsprojekt et banebrydende eksempel på hvordan sociale fællesskaber og ressourcebevidsthed kan blive en katalysator for bæredygtig byudvikling” siger Stig Ammitzbøll, der er kreativ leder i Arkitema.

”NærHeden handler i bund og grund om at skabe livskvalitet for mennesker, så vi er meget stolte og glade for, at være udvalgt til Biennalen, hvor netop det humanistiske perspektiv er i fokus”, siger projektdirektør for NærHeden Ole Møller.

Den overordnede tematiske ramme for biennalen 2016 er arkitektens rolle i "kampen for at styrke menneskers livskvalitet over hele verden".

Verdens største arkitekturbegivenhed

Den Internationale Arkitekturbiennale i Venedig er verdens største arkitekturbegivenhed og finder sted hvert andet år. Mere end 60 nationale pavilloner deltager med udstillinger i de historiske pavilloner i Giardini-området, på Arsenale og rundt i hele byen. I 2014 blev udstillingen i den danske pavillon set af flere end 120.000 gæster.

Udstillingen åbner officielt den 28. maj 2016 og kan ses frem til den 27. november 2016.