x

Performers Huose klar til at udskrive arkitektkonkurrence

Pressemeddelelse 21. januar 2005

Den kommende europæiske højskole for musik, dans og teater, Performers House i Silkeborg, er nået langt i arbejdet på at skaffe midler til etableringen. Nu udskriver projektgruppen den planlagte arkitektkonkurrence om udformningen af højskolen på Papirfabrikken i Silkeborg. Projektet er økonomisk sikret af bl.a. Fonden Realdania.

Performers House er en international højskole, der bliver nyskabende i forhold til kunst, kultur, læring og erhverv - på europæisk niveau. Der er tale om en helt ny type højskole, der med base i unikke arkitektoniske og kulturhistoriske rammer vil skabe et vindue til Europa for kreative unge fra hele verden. 40 procent af skolens elever skal således være fra udlandet. Samtidig vil skolen arbejde tæt sammen med det lokale kulturliv i Silkeborg.

Foruden halvårlige højskoleophold vil Performers House tilbyde efteruddannelse af professionelle kunstnere samt være platform for samarbejdet mellem erhverv og kultur.   

Performers House får adresse på Silkeborgs gamle papirfabrik, nærmere bestemt i den gamle kedelbygning der bliver udvidet med nybyggeri. Papirfabrikken er de seneste år omdannet til et spændende kultur- og erhvervsområde, der ligger smukt ned til Gudenåen og tæt på bymidten. Den centrale placering gør det oplagt at lade højskolens mini-verden spille sammen med områdets øvrige kultur- og erhvervsinstitutioner og blive en integreret og synlig del af livet i Silkeborg.   

I den nærmeste fremtid indbydes danske arkitektfirmaer til at deltage i en prækvalifikation til arkitektkonkurrencen – i alt 5 arkitektfirmaer bliver herefter udvalgt til at deltage. Arkitektkonkurrencen afvikles hen over foråret og vinderprojektet forventes at kunne offentliggøres omkring 1. juni 2005. Projektet har et budget på godt 62 mio. kr., hvor den sidste del af finansieringen skal sikres af regionens erhvervsvirksomheder.     

Yderligere oplysninger

Projektansvarlig Lars Ilum, Performers House, tlf. 26 12 20 74

www.performershouse.dk/arkitektkonkurrence

Projektleder Marianne Kofoed, Fonden Realdania, tlf. 70 11 66 66