x

Første spadestik for Performers House i Silkeborg

Pressemeddelelse 20. april 2006

Følgende pressemeddelelse er udsendt på vegne af Performers House i Silkeborg: Trods vanskelige tider for højskolerne er der mandag startskud for ny,international højskole i Silkeborg.

Vovemod, vision og gejst. Oplagte stikord for Performers House – Silkeborgs kommende internationale højskole for talentfulde unge musikere, dansere og skuespillere fra hele Europa.

Mandag 24. april tages første spadestik til den nye skole, som er tegnet af Schmidt, Hammer & Lassen og har et budget på ikke mindre end 80 millioner kroner. Hermed går Performers House mod strømmen og viser med det storstilede, internationale koncept, at højskoletanken - trods dommedagsrøster - stadig er sprællevende.

En stribe sponsorer har vist deres vilje til at satse på skolen og de unge talenter fra ind- og udland. Performers House er bl.a. støttet af Fonden Realdania, Silkeborg Kommune, Århus Amts udviklingsfond og Kulturministeriet. Godt bakket op af erhvervsliv og en engageret støttekreds, der tæller folk som Bent Fabricius-Bjerre, Johannes Flensted-Jensen og Lars Kolind.

Skolen får adresse på Silkeborg Papirfabriks gamle grund og bliver dermed en del af det allerede eksisterende kulturmiljø på stedet. I Performers House fusioneres fabrikkens dampkedelbygning fra 1919 og moderne dansk arkitektur. På den udendørs Plaza vil små, intime byrum danne pulserende bindeled mellem højskole, musikteater, biograf, mediehus og boliger på Papirfabrikken.

Arkitekturen er bevidst enkel og rå. Den industrielle karakter giver et spændende modspil til faglokaler og øverum, som er udstyret med alt inden for moderne isenkram.

Performers House rummer to scener, der de kommende år vil byde på kultur-oplevelser for silkeborgenserne. Den ene åbner sig helt bogstaveligt mod byen, når de fire meter høje glasdøre slås op, og den transformeres til en udendørs koncert-scene. Selve huset er beklædt med en perforeret, rustrød stålkappe, der som en stjernehimmel stråler om aftenen.

Første kuld elever indtager Performers House 1. april 2007.

Silkeborgs borgmester Jens Erik Jørgensen og direktør Hans Peter Svendler fra Fonden Realdania tager første spadestik mandag kl. 15.00. Helt i den kreative ånd vil spaden være en el-guitar – selvfølgelig med lyd. Gruppen DaDunk sparker byggeriet i gang med håndværker-stomp, og efter eventen serveres hot dogs og fadøl for samarbejdspartnere og presse.

Kontakt projektleder Lars Ilum – 26 12 20 74 – for yderligere oplysninger.