x

Konkurrencestart for Livsrum i Herlev

Pressemeddelelse 21. november 2016

De arkitekter og entreprenører, der skal konkurrere om at skabe Livsrum i Herlev – et kræftrådgivningscenter for patienter og deres pårørende – er nu udvalgt.

Nu skal det syvende og sidste Livsrum for kræftpatienter og deres pårørende bygges, denne gang i Herlev. Og Kræftens Bekæmpelse og Realdania er kommet et skridt nærmere det færdige byggeri. 

Laila Walther, afdelingschef i Patientstøtte og Lokal Indsats, Kræftens Bekæmpelse, siger: ”Vi har fundet grunden, vi skal bygge på, og vi har talt med brugerne om, hvordan kræftrådgivningen skal være. Og nu har vi også prækvalificeret de arkitekter og entreprenører, der skal deltage i vores bygge- og arkitektkonkurrence om at skabe et nyt Livsrum for kræftpatienter og deres pårørende ved Herlev Sygehus.” 

De prækvalificerede arkitektvirksomheder og entreprenører skal nu komme med deres bud på, hvordan man skaber et rådgivningscenter med en stærk arkitektonisk identitet, der vil inspirere flere mennesker til at søge rådgivning. Rådgivningscentret skal, lige som de seks andre, bygges efter et program, der er udviklet af Kræftens Bekæmpelse og Realdania. Programmet er udviklet efter principper om helende arkitektur med fokus på tryghed, hjemlighed, åbenhed og nærvær. De seks øvrige kræftrådgivninger ligger i henholdsvis Roskilde, Odense, Herning, Næstved, Aalborg og Vejle. 

Huset skal opføres på en grund lige ved Herlev Sygehus, så kræftpatienter og pårørende kan mødes med ligestillede og dele erfaringer i et hus, der tilbyder arkitektoniske rammer, som adskiller sig fra hospitalsarkitekturen ved at indbyde til åbenhed og samvær i rammer, der minder mere om hjem end hospital. 

Per Schulze, programchef i Realdania, siger: ”Erfaringer viser, at arkitektur, og de rum man opholder sig i, har en stor betydning for menneskers livskvalitet – og det gælder i endnu højere grad i de udfordringer, der opstår ved alvorlig sygdom. Konkurrencen skal derfor sikre, at det nye rådgivningscenter bliver af høj arkitektonisk kvalitet. Jeg glæder mig til at se, hvordan de forskellige forslag tolker visionen om, at arkitektur kan understøtte kræftpatienters livskvalitet.” 

Hver af totalentreprenørerne vil gå sammen med hver sin arkitektvirksomhed og udarbejde et konkurrenceforslag, som præsenteres for bygherren i starten af det nye år.
 

De prækvalificerede arkitekter er:

Spektrum Arkitekter
St. Kongensgade 40G, 4.
1264 København K
 
Cornelius & Vöge Atelier for arkitektur
Hersegade 22, gården
4000 Roskilde
 
LETH & GORI
Absalonsgade 21B
1658 København V
 
Galmstrup Ltd,
70 Brooksby’s Walk
E9 6DA London, UK
 
JAJA Arkitektur
Heimdalsgade 35, baghuset, 3. sal
2200 København N
 

De prækvalificerede totalentreprenører er:

BASE Erhverv
Havnevej 1, 2. sal
4000 Roskilde
 
Svaneeng
Ejby Industrivej 72
2600 Glostrup
 
Daurehøj Erhvervsbyg
Tuse Byvej 92
4300 Holbæk