x

RAGNAROCK: Danmarks nationale museum for pop, rock og ungdoms-kultur åbner i weekenden.

Pressemeddelelse 28. april 2016

RAGNAROCK er klar til at formidle ungdomskultur fortalt gennem musikken og vil i morgen, den 29. april, blive indviet af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik med deltagelse af Roskildes borgmester Joy Mogensen og indbudte gæster. Samme weekend åbner museet for publikum med gratis entré for alle.

I det nybyggede museum med navnet RAGNAROCK kan man for fremtiden opleve historien om generationers ungdomskultur med musikken som omdrejningspunkt; hele vejen fra 1950’erne, hvor den nye generation opstod til lyden af rock’n’roll, og frem til i dag hvor musik går hånd i hånd med digitale medier og en smartphone. 

Det nye museum huses i en spektakulær og enestående 4000 m2 stor bygning tegnet af det danske arkitektfirma COBE og det hollandske arkitektfirma MVRDV. Museumsbygningen indeholder både udstillinger, lydlaboratorium, interaktive installationer, events, café og mere. 

Museumsdirektør Frank Birkebæk siger: ”Med åbningen af RAGNAROCK har vi fået opfyldt den vision, som vi har arbejdet intenst hen imod gennem mange år. Med Ragnarock får vi ikke bare et, i museumssammenhæng, unikt museum. Vi får også rammerne til at fortælle en historie, der har haft stor betydning for både det enkelte individ og for samfundsudviklingen.” 

Selve byggeriet har kostet 125 millioner kroner og er støttet af Realdania, Roskilde Kommune, Arbejdsmarkedets Feriefond, Bikubefonden, Foreningen Roskilde Festival, Tuborgfondet, Egmont Fonden, Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond og Lokale og Anlægsfonden. 

Museet er opført midt i Roskildes nye Musicon-bydel. Et tidligere industriområde, der sammen med Roskilde Festival skal være med til at positionere byen som et kraftcenter for rytmisk musik. 

I weekenden den 30. april og 1. maj er det publikums tur til at tage museet i brug. Begge dage er museet åben fra klokken 12 til 20 – der er gratis entré.