x

Nu renoveres Rungsted Remise

Pressemeddelelse 14. juni 2011

Mandag den 23. maj gik renoveringen af Rungsted Remise i gang. Nordsjællands Veterantog glæder sig til bedre faciliteter i den historiske remise, som er kernen i det velbevarede stationsmiljø. Remisen forventes færdigrenoveret til november. Realdania støtter renoveringen med 3,8 mio. kr.

Rungsted remise og station fra 1897 er et af de mest velbevarede stationsmiljøer i Danmark. Området består af ikke mindre end to stationsbygninger, en remise, flere historiske funktionærboliger i forskellige stilarter, original drejeskive, vandkraner og en læssekran.

Nordsjællands Veterantog overtog i 2009 remisebygningen fra DSB. Nu skal værksteds- samt udstillings- og opbevaringsfaciliteterne forbedres i remiseområdet, så rammerne for formidlingen af jernbanehistorien optimeres.

En projektgruppe, nedsat af Nordsjællands Veterantogs bestyrelse og med formand Erik Olsen som projektleder for gruppen, har forberedt renoveringsarbejdet, der gik i gang mandag den 23. maj. Med i projektgruppen er også Ole Brandstrup Jensen, som har stået for det større projekteringsarbejde.

Følgende firmaer er blevet udvalgt til at arbejde på renoveringen:

PS VVS & El Service, Vanløse Cortex Facaderens aps, København S Malerfirmaet Klaus Christoffersen, Dragør Eriksson Stilladser a/s, Greve  

Siden sidste sommer har klubbens medlemmer selv lagt en meget stor frivillig indsats i at forberede remisen til renoveringsarbejdet. Det arbejde har blandt andet omfattet klargøring af tekniske installationer samt renovering og isolering af værkstederne. Derudover er området omkring remisen forberedt. Klubmedlemmerne har blandt andet flyttet spor, godsvogne og containere. Alt sammen, så håndværkerne nu frit kan arbejde omkring remisen.

Trods den store, frivillige indsats fra klubmedlemmerne har projektgruppen dog været nødt til at udskyde nogle af de oprindelige planer og aktiviteter for renoveringen. Nordsjællands Veterantog vil nu søge andre sponsorer til de aktiviteter.

Fakta

Nordsjællands Veterantog blev etableret som kulturinstitution i 1968.

Hver sommer kører tusinder af turister tur i det naturskønne Nordsjælland med de historiske tog. 40.000 besøger hvert år klubbens tog eller veterantogscentret i Græsted.

Stationsbygningerne i Rungsted er tegnet af DSBs daværende chefarkitekt Heinrich Wenck, som står bag mange af stationerne fra jernbanens barndom, ikke bare på Kystbanen, men i hele landet.