x

Nye podcasts om steder der tæller

Pressemeddelelse 9. marts 2017

Vi har netop lanceret to podcasts på Realdanias hjemmeside og i iTunes. Journalist Susanna Sommer har besøgt feriebyen Marielyst og Camønoen på Møn og fortæller stedernes fantastiske historie.

Et nyt torv samler Marielyst på Falster og har genrejst den gamle badeby som et kønt, sikkert og familievenligt feriested. På Møn har vandreruten, Camønoen, bundet en lang række attraktioner sammen og øget turismeomsætningen.

Tag med journalist Susanna Sommer på besøg til de to steder i landet, hvor vi gennem kampagnen Stedet Tæller har støttet projekter, der skal skabe positiv udvikling i yderområderne.

Marielyst 

Engang var Marielyst på Falster en af Københavnernes foretrukne feriebyer. Det nye Skagen, kaldte man byen ved en af Danmarks bedste sandstrande. Men tiderne skifter og længe er turister blevet mødt af et nedslidt udtryk og et torv i Marielyst som mest af alt var en kedelig gennemfartsvej. Så for to år siden blev bilerne sendt udenom og hele torvet blev belagt med egeplanker. Projektet har både skabt et helt nyt fællesskab i den lille by, fået erhvervslivet til at investere i bygninger og nye aktiviteter og tiltrukket flere feriegæster.

Camønoen

Tag med på vandretur på Camønoen, hvor det pibler frem med store og små projekter langs den nye 172 km lange vandrerute, som er skabt i samarbejde mellem Møns Museum, Vordingborg Kommune og lokale borgere.


Susanna Sommer møder både campingpladsejeren, der vil vise Møns helt særlige mørke frem og kemikeren, der har slået sig på lægeurter og sennepsproduktion og som ikke gider turister, men gerne vil have gæster.