x

Oplev prisbelønnet klimatilpasning

Pressemeddelelse 23. oktober 2015

Projektet 'sØnæs' vinder KTC's innovationspris for den flotte klimatilpasning, der har skabt ny værdi for hele området. Projektet kan opleves på konferencen i Viborg den 4. november. Et andet VANDPLUS-projekt i Gladsaxe, som også var nomineret til prisen, vises frem på en konference den 11. november.

I går vandt VANDPLUS-projektet 'sØnæs' KTC's innovationspris. Det er femte år i træk, at KTC (Kommunalteknisk Chefforening) uddeler den kommunaltekniske innovationspris - i år med særlig fokus på klimatilpasning. 

Prisen blev overrakt på KTCs årsmøde 22. oktober på Hotel Comwell, Køge Strand.

"Vi er meget glade for at modtage KTCs innovationspris og glæder os over at opleve den merværdi, byparken giver, som især er synlig på den måde, brugerne har indtaget området. Uanset vejret er der mennesker i området omkring sØnæs," udtaler Jørgen Jørgensen, Chef for Natur og Vand, Viborg Kommune, som modtog prisen på Kommunens og Energi Viborg Vand A/S´ vegne.

Pressemeddelelse om KTC Innovationspris 2015

Når vi går sammen om vandet: to konferencer 

Der er mulighed for at opleve vinderprojektet på VANDPLUS-konferencen i Viborg den 4. november. Den 11. november afholdes der tillige konference på Gladsaxe Idrætsanlæg, som også var nomineret til innovationsprisen for deres VANDPLUS-projekt. Det er partnerne bag VANDPLUS, der i samarbejde med DANVA og KL inviterer til de to gratis konferencer om klimatilpasning med merværdi. På konferencerne vil der være fokus på at dele viden om, hvad der virker fra start til slut. Erfaringerne spænder fra proces, samarbejde, finansiering og lovgivning til inddragelse af borgere og design af byrum og landskaber med fokus på unikke dobbeltfunktioner og den værdi, som anlæggene har skabt for den omkringliggende by. 

Målgruppen er alle de aktører og særligt kommuner og forsyningsselskaber, som ønsker at vende skybrud fra udfordring til fælles mulighed. 

Begge konferencer er næsten fuldt booket, men der er stadig få pladser tilbage. 

Se hele programmet for konferencerne.

Oplev Danmarks nye klimatilpasningsprojekter

På konferencerne kommer du helt tæt på de to færdige VANDPLUS-anlæg.

  • 4. november kan du opleve sØnæs, som har givet Viborg et helt nyt rekreativt og dynamisk vandlandskab, der ændrer sig i takt med vandet og allerede har fået kælenavnet ’Danmarks smukkeste rensedam’.

    Tilmelding til konferencen i Viborg
  • 11. november kan du opleve Gladsaxe Idrætsanlæg, hvor regnvandsbassiner med dobbeltfunktion har tiltrukket nye målgrupper og fornyet det traditionelle idrætsanlæg.

    Tilmelding til konferencen i Gladsaxe